Märtha tok toget

GARDERMOEN (Dagbladet): - Dette var en kjempefin og behagelig måte å reise på. Jeg kommer til å bruke Flytoget når jeg skal ut og reise fra Gardermoen igjen. Og så er det fint at toget går helt ut til Asker der vi bor, sier prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Märtha Louise var svært godt fornøyd med å ta Flytoget til Oslo etter å ha landet på den nye hovedflyplassen i går ettermiddag. Knappe tre kvarter etter at hun gikk ut fra SAS-flyet på Gardermoen var hun på Oslo S.

Kongefamilien kommer trolig til å bruke Gardermobanen når de skal ut og reise med fly i framtida.

Prinsessen fikk anledning til å komme fram til lokomotivføreren, som fortalte om de supermoderne hurtigtogene mens de suste framover med en fart på 160 km/t.

Hun skal være i Norge en knapp uke. Mandag er hun til stede ved feiringen av Skådalen skoles 150-årsjubileum.

Løste billett

Det var første gang prinsessen var på den nye hovedflyplassen i går, og hun var imponert over hvordan den nye terminalen fungerte.

Sammen med de øvrige passasjerene gikk hun fra utgangen og gjennom passkontroll og toll. Der ble hun møtt av folk fra Slottet.

- Det var utrolig flott å fly inn over landskapet her med alle gårdene som lå badet i ettermiddagssola, sier hun.

Märtha kjøpte billett, akkurat som hennes bestefar, kong Olav, gjorde på Holmenkollbanen under oljekrisen i 1973. Dagbladets fotograf Odd Wentzel tok det berømte bildet av kongen som betalte på trikken, og den samme Wentzel fotograferte Märtha som kjørte offentlig kommunikasjonsmiddel i går.

Tar toget

Overfor Dagbladet ga prinsessen uttrykk for at hun mer enn gjerne tar Flytoget igjen, og trolig vil også resten av kongefamilien benytte seg av det nye togtilbudet når de skal reise fra Gardermoen.

- Kongen har bedt om å få undersøkt hensiktsmessigheten med Flytoget kontra andre transportmidler ved reise til og fra den nye hovedflyplassen, opplyser kabinettssekretær Magne Hagen til Dagbladet.
Kongen og dronningen fikk selv en prøve på hvordan Flytoget fungerer da de var på Gardermoen under den offisielle åpningen onsdag kveld. Dette var et ekstraordinært tog, mens det toget prinsessen tok i går ettermiddag var ordinært rutetog til Oslo S.

Flytoget er raskere og mer miljøvennlig enn bruk av bil, og etter det Dagbladet har grunn til å tro er dette momenter som kongeparet vil tillegge stor vekt.

<B>TOK TOGET ALENE:</B> Prinsesse Märtha Louise løste billett og tok Flytoget da hun landet på Gardermoen for første gang. Den raske togreisen ga mersmak.