Märtha tok toget

GARDERMOEN (Dagbladet): - Dette var en kjempefin og behagelig måte å reise på. Jeg kommer til å bruke Flytoget når jeg skal ut og reise fra Gardermoen igjen. Og så er det fint at toget går helt ut til Asker der vi bor, sier prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prinsesse Märtha Louise var svært godt fornøyd med å ta Flytoget til Oslo etter å ha landet på den nye hovedflyplassen i går ettermiddag. Knappe tre kvarter etter at hun gikk ut fra SAS-flyet på Gardermoen var hun på Oslo S.

Kongefamilien kommer trolig til å bruke Gardermobanen når de skal ut og reise med fly i framtida.

Prinsessen fikk anledning til å komme fram til lokomotivføreren, som fortalte om de supermoderne hurtigtogene mens de suste framover med en fart på 160 km/t.

Hun skal være i Norge en knapp uke. Mandag er hun til stede ved feiringen av Skådalen skoles 150-årsjubileum.

Løste billett

Det var første gang prinsessen var på den nye hovedflyplassen i går, og hun var imponert over hvordan den nye terminalen fungerte.

Sammen med de øvrige passasjerene gikk hun fra utgangen og gjennom passkontroll og toll. Der ble hun møtt av folk fra Slottet.

- Det var utrolig flott å fly inn over landskapet her med alle gårdene som lå badet i ettermiddagssola, sier hun.

Märtha kjøpte billett, akkurat som hennes bestefar, kong Olav, gjorde på Holmenkollbanen under oljekrisen i 1973. Dagbladets fotograf Odd Wentzel tok det berømte bildet av kongen som betalte på trikken, og den samme Wentzel fotograferte Märtha som kjørte offentlig kommunikasjonsmiddel i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer