Märtha vil ha fadderbarn

LA PAZ, Bolivia: Etter å ha møtt de livsglade barna i La Paz' slumstrøk var prinsesse Märtha Louise så rørt at hun spurte Misjonsalliansen om hvordan hun kan få seg et fadderbarn i den bolivianske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har mye å lære av livsgleden og entusiasmen til disse barna, sa prinsessen.

Prinsesse Mär-tha Louise (29) ble mottatt som en helt av de bolivianske barna da hun i går besøkte to skoler i byen El Alto som ligger på 4000 meters høyde på platået like overfor den bolivianske hovedstaden La Paz. Skolene som blir drevet med støtte av Misjonsalliansen var pyntet for anledningen, og barna hadde tegnet norske og bolivianske flagg. Prinsessen smilte og lo, og la ikke skjul på at hun var overveldet over den voldsomme mottakelsen.

- Overveldende

- Det var overveldende, og veldig veldig hyggelig. Jeg tror barnas voldsomme mottakelse var en takk til Norge, og alle som hjelper dem, sa prinsessen til Dagbladet, og rettet en takk til misjonsorganisasjonene.

Etter møtet med barna snakket hun med Misjonsalliansens generalsekretær Nils Tore Andersen om mulighetene til å få seg et fadderbarn i Bolivia.

Prinsessen var heller ikke fremmed for å jobbe med bistandsarbeid for en kortere periode.

- Jeg har lyst til å jobbe i felten for en periode, men jeg har ikke mulighet til å vie et helt år. Det er imponerende å se den livsgleden som disse barna utstråler. Det har vi mye å lære av der hjemme. Vi mister liksom mye av denne gleden i alle tingene våre, sa Märtha.

Voldsom fattigdom

Prinsessen har tidligere jobbet åtte år som goodwillambassadør for FN, og har blant annet besøkt Elfenbenskysten i Afrika der en voldsom og brutal virkelighet møtte henne.

- Der møtte jeg barn som fortalte at de hadde sett foreldrene bli flådd. Man klarer ikke forberede seg på slike sterke inntrykk, sa prinsessen, som i dag vil se den voldsomme fattigdommen på den bolivianske landsbygda.

<B>MOTTATT SOM EN HELT:</B> Barna ved de to skolene i byen Rio Seco like utenfor La Paz hadde tegnet norske flagg og kastet fargede papirlapper på prinsessen og hennes følge.