Märtha vinket - Ari vinket ikke

Prinsesse Märtha Louise vinket tålmodig til trønderne som passerte forbi i tog. Men Ari fikk ikke lov til å vinke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to timer - fra en åpen tribune i Kongens gate - vinket Märtha Louise til mange tusen barn og voksne i barnetoget. Hun ble hilset med hipp-hurra-rop fra barneflokkene, og noen barn ga henne røde roser og flagg.

Festgudstjenesten i Nidarosdomen måtte utsettes i 40 minutter for at prinsessen og hennes følge skulle få med seg også slutten på toget - og fedrelandssalmen spilt av Strinda ungdomskorps.

Ari, Ari, Ari

Ari Behn var også til stede på tribunen, en meter bak sin forlovede. Han vinket ikke, trolig i samsvar med Slottets offisielle utsagn om at han skal være til stede ved arrangementene, men «ikke ha noen fremtredende rolle».

Ari Bern fikk likevel rikelig oppmerksomhet på sin litt tilbaketrukne plass på tribunen, bak Märtha Louise og ordfører Liv Sandven, med ved siden av fylkesmann Kåre Gjønnes og Trondheims politimester Per M. Marum. Russejenter og skolebarn av begge kjønn lanserte et nytt 17. mai - rop til Ari Behns ære:

«Ari, Ari, Ari» lød det fra årets barnetog i Trondheim - i tillegg til de mer tradisjonelle «hurra» og «hipp hipp hurra».

Tale om kong Olav

Märtha Louises offisielle program i Trondheim startet fredag morgen med bekransning av Olav V-statuen i Stiftsgårdsparken. Der holdt 12 år gamle Astrid Toldnes en minnetale for kong Olav.

- Han var en god konge for landet vårt, og sikkert en god bestefar for prinsessen, sa Astrid Toldnes. Märtha Louise smilte og viste at hun likte talen.

Ved arrangementene på formiddagen var Märtha Louise kledd i en marineblå drakt. Mot den kalde vinden på tribunen hadde hun også et stort rødt sjal, og paraply mot regnbygene som kom med vestaværet inn over Trondheim. Hun hadde ikke hatt.

(NTB)