Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Märthas fødsel sikres

Det vil bli omfattende sikkerhetstiltak på Rikshospitalet når prinsesse Märtha Louise og Ari Behn blir foreldre om kort tid. I går møtte prinsessen og forfatteren til fødselskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsessen hadde i går med seg sin personlige sekretær, Mari Sørli, til Rikshospitalet, angivelig for å inspisere rommene som er satt av til fødselen.

Polititjenestemenn vil holde fødeavdelingen så avskjermet som mulig. I tillegg kan det bli kontrollsjekk ved inngangen til sykehuset.

Det er tidligere spekulert i om prinsessen og Ari Behn skal flytte inn på Slottet etter fødselen - for å skjerme den lille familien mot blant annet pressen. Etter det Dagbladet får opplyst skal imidlertid prinsessen og Ari Behn dra hjem til Professor Dahls gate i Oslo etter fødselen.

- De har sitt eget hjem, sier informasjonssjef Rasch.

Vanlig kontroll

Prinsessen forsikret om at alt står bra til. Hun har termin en av de nærmeste dagene.

- Dette var bare en helt vanlig kontroll, sa Märtha ifølge Se og Hør etter kontrollen på Rikshospitalet.

Slottets informasjonssjef Wenche Rasch sier at det ikke er noen form for dramatikk, og at svangerskapet forløper som normalt. Da det unge paret avbrøt påskeferien på Maihaugen søndag, en dag tidligere enn planlagt, ble det spekulert i om prinsessen var dårlig.

- Det har vært en fredelig og rolig påske for hele kongefamilien. Prinsessen og Ari Behn avbrøt en dag for tidlig, slik mange nordmenn gjorde. Det ligger ikke noe dramatikk rundt dette, avkrefter Rasch.

Vil behandles som andre

Dagbladet får opplyst at prinsessen selv har gitt uttrykk overfor legene på Rikshospitalet og Slottet at hun ikke vil behandles på noen annen måte enn andre vordende mødre. Det betyr at prinsessen skal føde på et familierom, men at det vil bli bygd en provisorisk skillevegg.

Det vil i tillegg bli stilt rom til disposisjon for familien.

- Men det er ikke sånn at kongeparet skal flytte inn på sykehuset. Det ville vært helt unaturlig, sier Rasch.

Stortingspresident Jørgen Kosmo vil umiddelbart etter fødselen - hvis det ikke skjer midt på natta - bli orientert. Når han er varslet, vil Slottet sendte ut en orientering til det norske folk.

Hvis fødselen skjer før klokka 12.00 skal det flagges fra alle offentlige bygg. Skjer den seinere, skal det flagges påfølgende dag.

Kong Harald og dronning Sonja vil trolig holde en pressekonferanse etter fødselen.

PÅ SYKEHUS: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var i går på Rikshospitalet. Prinsessen fortalte pressen at dette bare var en vanlig fødselskontroll.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media