Märthas kjole slaktet

Prinsessen lyste opp i regntunge Madrid, men kjolevalget ble slaktet på svensk tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun hadde på seg en knallgul kjole, med tre røde tulipaner. Skoene var like gule, og hattekreasjonen rød. Svensk tv direktesendte vielsen og beskrev kjolen som gräslig - på norsk rett og slett stygg.

Sjelden er så mange av verdens kongelige samlet på samme tilstelning, men likevel var det få som utkonkurrerte Märtha når det gjaldt å få oppmerksomhet. Bortsett fra bruden, selvfølgelig- som giftet seg i en vakker silkekjole, med et slep på 4,5 meter.

Kronprinsesse Mette-Marit var litt mer beskjeden i valget av kjole og jakke.

På den spanske nettavisen elmondu.es konkurrerte Märtha Louise om tittelen kveldens mest vulgære kjole med hertuginnen av Luxembourg og de spanske kvinnene Isabel Flores og Maria Elalia de Alvarez de Manzano, skriver VG.

Kikki Sørum, derimot, mener Märtha Louises antrekk er modig

- Hun er modig og tør å være seg selv. Det synes jeg hun skal ha kred for, sier Sørum.

Den svenske avisa Expressen kritiserer kronprinsesse Mette-Marits ankomst til Spania iført noe så hverdagslig som jeans - noe spanske medier stempler som nonchalant.

Kronprinsesse Victoria av Sverige gikk på bryllupsmottakelse i hvit buksedress, noe som heller ikke falt i god jord blant spanske medier. Ifølge Expressen var klesvalgene toppsak på flere tv-kanaler lørdag kveld, skriver Bergens Tidende.

I DÅRLIG JORD: Prinsesse Märtha Louises i knallgul kjole med ektemann.