Märthas nye, nære venn

Den suksessrike forfatteren Ari Behn (28) er den nye, nære vennen til prinsesse Märtha Louise (29). Behn er mest kjent for boka «Trist som faen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom flere samtaler med Dagbladet de to siste dagene bekrefter forfatteren Ari Behn at han er en nær venn av prinsesse Märtha Louise. Han ønsker imidlertid ikke kommentere sitt privatliv.

Under utvikling

Vennskapet mellom den populære prinsessen og suksessforfatteren Ari Behn har utviklet seg de siste månedene. Flere personer som kjenner til det nære vennskapet mellom Behn og Märtha Louise, hevder at det er et forhold under utvikling og at de to er mer enn bare venner. Vennskapet mellom de to er også kjent blant de ansatte på Slottet.

Det er vanlig praksis at verken de kongelige selv eller noen fra Slottet kommenterer kongebarnas forhold før det utvikler seg til å bli offisielt i en eller annen form. Prinsesse Märtha Louise har aldri bekreftet sine kjærlighetsforhold overfor pressen.

På kafé

Dagbladet kjenner til at forfatteren og prinsessen har vært ute sammen ved flere anledninger - på kafeer og restauranter i Oslo sentrum. Ifølge personer som står de to nær, trives de begge svært godt i hverandres selskap.

Det ble slutt mellom Märtha Louise og sprangrytteren Bruce Godin en stund før jul. Etter bruddet flyttet prinsessen hjem til Norge for godt, og bor i dag i Professor Dahls gate på Majorstua i Oslo. Ari Behn har registrert adresse i Moss, men leier nå, ifølge venner, en leilighet på Majorstua - bare noen få hundre meter fra prinsessens leilighet.

Forfatteren Ari Mikael Behn er født i Århus i Danmark i 1972, og blir betegnet som en av Norges mest lovende forfattere. 28-åringen fikk sitt gjennombrudd med sin første bok, novellesamlingen «Trist som faen».

I Afrika

Ari Behn har nylig vært flere steder i Afrika for å gjøre forarbeid til sine nye roman. Den utspiller seg delvis i Timbuktu. Resten av romanen utspiller seg i Las Vegas. Der var han i januar og februar 2000.

Selv om Ari Behn ikke vil kommentere sitt forhold til Märtha Louise, har han tidligere ikke lagt skjul på at han liker prinsessen svært godt.

I et nettmøte med Dagbladet.no 3. august i fjor svarte han dette på spørsmålet fra en leser om hvem han synes er Norges mest sexy kvinne:

- Foruten deg , er jeg nok sikker på at Norges mest sexy kvinne må være Märtha Louise. Hun blir stadig flottere og jeg har aldri vært av den oppfatning at værdamene på TV2 er deilige.

Rosenterapi

Ari Behns mor er naturterapeut og har kurs i rosenterapi. Det er på denne måten Ari Behn skal ha blitt kjent med Märtha Louise.

Prinsesse Märtha Louise er spesielt interessert i rosenterapi, og har også studert denne terapiformen i et par års tid. I fjor høst deltok prinsessen blant annet på et rosenterapikurs på Spitsbergseter i Ringebu i Oppland. Rosenterapi er en faggrein innen fysioterapi der en spesielt studerer årsaken til at folk sliter med spente muskler.

Litteratur

Prinsessen og Ari Behn deler interessen for litteratur. Märtha Louise var i jula eventyrprinsesse i beste sendetid på NRK. Prinsessen er også i svært interessert i musikk. I en årrekke deltok hun i en dansegruppe ved Norsk Folkemuseum. Hun har også sunget i kor og var solist under en TV-overført konsert.

Biografi

Prinsesse Märtha Louise har en liten, lojal vennekrets. De fleste av vennene tilhører sprangridningsmiljøet. I tillegg til Ari Behn omgås Märtha Louise for tida også en annen forfatter. Erik Fosnes Hansen skal skrive biografien om prinsessen. Fosnes Hansen og prinsessen har hatt flere møter for å diskutere prosjektet.

Etter at prinsessen flyttet hjem til Norge har hun hatt flere representasjonsoppdrag enn tidligere. Etter det Dagbladet kjenner til, vil antall representasjoner øke det nærmeste året. Lørdag reiser prinsessen på et femdagersbesøk til Finnmark.

FORFATTER: Ari behn bekrefter overfor Dagbladet at han er en nær venn av Märtha Louise.Foto: TOM MARTINSEN
POPULÆR PRINSESSE: Märthas vennskap med Ari Behn har utviklet seg de siste månedene.Foto: LARS EIVIND BONES