MS Nordlys trolig tømt for last i løpet av mandag

Mandag fortsetter arbeidet med å tømme det brannrammede hurtigruteskipet Nordlys for biler, gods og passasjerenes eiendeler.

KANTRERT IKKE: På det meste hadde Nordlys en slagside på 21,7 grader etter å ha tatt inn vann som følge av brannen torsdag. Men fredag ble det klart at det ikke lenger var fare for at skipet skulle kantre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
KANTRERT IKKE: På det meste hadde Nordlys en slagside på 21,7 grader etter å ha tatt inn vann som følge av brannen torsdag. Men fredag ble det klart at det ikke lenger var fare for at skipet skulle kantre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På det meste hadde Nordlys en slagside på 21,7 grader etter å ha tatt inn vann som følge av brannen torsdag. Men fredag ble det klart at det ikke lenger var fare for at skipet skulle kantre. Den opprinnelige planen var videre å snu skipet 180 grader, slik at styrbord side - med båtens hovedlasteport og inngangsparti - vender mot kaia.

- Vi kommer ikke til å snu skipet. Det er ikke mulig å åpne lasteporten på grunn av vannet som har vært der, og det er heller ikke nødvendig å snu det, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten til NTB.

Mannskapene bruker andre innganger til å få ut lasten, og Norum regner med at arbeidet blir ferdig i løpet av mandag. (NTB)