KANTRERT IKKE: På det meste hadde Nordlys en slagside på 21,7 grader etter å ha tatt inn vann som følge av brannen torsdag. Men fredag ble det klart at det ikke lenger var fare for at skipet skulle kantre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
KANTRERT IKKE: På det meste hadde Nordlys en slagside på 21,7 grader etter å ha tatt inn vann som følge av brannen torsdag. Men fredag ble det klart at det ikke lenger var fare for at skipet skulle kantre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

MS Nordlys trolig tømt for last i løpet av mandag

Mandag fortsetter arbeidet med å tømme det brannrammede hurtigruteskipet Nordlys for biler, gods og passasjerenes eiendeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På det meste hadde Nordlys en slagside på 21,7 grader etter å ha tatt inn vann som følge av brannen torsdag. Men fredag ble det klart at det ikke lenger var fare for at skipet skulle kantre. Den opprinnelige planen var videre å snu skipet 180 grader, slik at styrbord side - med båtens hovedlasteport og inngangsparti - vender mot kaia.

- Vi kommer ikke til å snu skipet. Det er ikke mulig å åpne lasteporten på grunn av vannet som har vært der, og det er heller ikke nødvendig å snu det, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten til NTB.

Mannskapene bruker andre innganger til å få ut lasten, og Norum regner med at arbeidet blir ferdig i løpet av mandag. (NTB)