MS-syke Bente ble forlatt hjelpeløs

Midt på natta, etter en krangel, forlot hjemmesykepleien Bente Thire (52) i en stol.

SATT I STOLEN: Bente Thore (52) satt i stolen ute av stand til selv å kunne komme seg i seng, da nattevaktene fra hjemmesykepleien forlot henne midt på natta. Foto: Håkon Eikesdal
SATT I STOLEN: Bente Thore (52) satt i stolen ute av stand til selv å kunne komme seg i seng, da nattevaktene fra hjemmesykepleien forlot henne midt på natta. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: - Nattevaktene bør politianmeldes

- De kommer vel tilbake, var det første Bente Thire tenkte da nattevaktene fra hjemmesykepleien demonstrativt marsjerte ut døra klokka to om natta.

Som vanlig ventet Oslo-kvinnen på hjelp for å komme seg fra hvilestolen i stua og over i en rullestol. Deretter ventet senga. Men ikke denne kvelden.

Kranglet om heis - Nattevaktene forlot meg hjelpeløs i stolen, sier hun.

Hun lurer på hva en person ansatt i et omsorgsyrke tenker om andres menneskeverd. Den MS-syke kvinnen har det siste året fått hjelp av hjemmesykepleien i bydel Østensjø i Oslo til å få lagt seg. Normalt er det en operasjon der hun flyttes fra stolen og over i rullestol.

Deretter flyttes hun fra rullestolen og over i senga så fort kveldsstellet er gjort.

Men denne natta i slutten av juli var nattevaktene og Thire uenige om framgangsmåten. Thire ønsket som vanlig er, at vaktene hjelper henne opp i stående stilling, og at hun deretter settes ned i rullestolen. Nattevaktene forlangte at de måtte bruke en heis for å flytte henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer