MSF: Migranter skutt og drept i masserømning fra fengsel i Libya

Over hundre migranter og flyktninger ble beskutt da de rømte fra et hemmelig fengsel nordøst i Libya, ifølge Leger Uten Grenser (MSF). 15 skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fengselet ligger i byen Bani Walid, og ifølge organisasjonen flyktet over hundre mennesker med bevæpnede menn i hælene som prøvde å innhente dem. Samtidig prøvde medlemmer fra sikkerhetsstyrker, sykehus og lokale myndigheter å beskytte dem.

De overlevende hevder minst 15 mennesker ble drept i onsdagens rømning, og MSF sier de behandler 25 personer for skuddskader og beinbrudd.

Ifølge organisasjonen er dette ofre for menneskehandel. Størsteparten er ungdommer fra Eritrea, Etiopia og Somalia som har tatt seg gjennom Libya på vei for å søke asyl i Europa, sier MSF.

Flere av de rømte hevder å ha blitt holdt fengslet opptil tre år, og skal være dekket av arr, brennmerker og gamle, infiserte sår.

– Kidnapping for løsepenger er en økende bransje, forsterket av EU-støttede retningslinjer med det mål om å kriminalisere migranter og flyktninger og hindre dem i å nå europeiske kystlinjer, sier MSF.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet landets leder Muammar al-Gaddafi i 2011. En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet, som også har flere rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer