MANGE MØTTE OPP: Mange tilskuere møtte opp for å få med seg at ekspresident Hosni Mubarak (82) ble innlagt på sykehus i kveld. Foto: AP/SCANPIX
MANGE MØTTE OPP: Mange tilskuere møtte opp for å få med seg at ekspresident Hosni Mubarak (82) ble innlagt på sykehus i kveld. Foto: AP/SCANPIXVis mer

Mubarak (82) avhøres i presidentsuiten på sykehus

Egypts ekspresident ble sendt til sykehus med «akutte hjerteproblemer» i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hosni Mubarak (82), Egypts avgåtte president, ble tidligere i kveld fraktet til sykehuset i ferieparadiset Sharm el-Sheik i Egypt i all hast.

Ekspresidenten skal ha fått et hjerteinfarkt og ble sendt rett til akuttavdelingen.

Det var et voldsomt sikkerhetsoppbud da den skuddsikre Merzedecen til Mubarak svingte inn på sykehusområdet. Omringet av vakter ble han ført inn i sykehuset.

Under etterforskning Sykehusinnleggelsen skjedde bare to dager etter at ekspresidenten ble kalt inn til et rettslig avhør i forbindelse med anklagene mot ham om drap av demonstranter under Egypt-opprøret i februar og at han skal ha underslått offentlige midler. Også to av hans sønner er under etterforskning.

Flere internasjonale nyhetsbyråer og egyptisk statlig TV meldte tidligere i kveld at 82-åringen fikk hjerteproblemer mens han satt i avhør, men ifølge CNN benektet statsadvokatens kontor at Mubarak hadde sittet i noe avhør i dag.

Men ting kan tyde på at hjerteproblemene ikke var så alvorlige, fordi justisminister Mohammed el-Guindi, uttaler i kveld at ekspresidenten nå blir avhørt på sykehuset, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge en sikkerhetsleder ved sykehuset blir Mubarak og en av hans sønner nå avhørt i presidentsuiten på sykehuset, melder byrået.

«Her er slakteren» Da nyheten om at den forhatte presidenten hadde blitt sendt til sykehus, møtte flere demonstranter opp utenfor sykehuset. På et banner sto det: «Her er slakteren».

Mubarak ble tvunget til å gå av 11. februar i år etter 30 år som president i Egypt.

Søndag ga 82-åringen sin første offisielle uttalelse som ekspresident. Da benyttet han anledningen til å kalle anklagene mot ham som løgner.

Mubarak har slitt med hjerteproblemer de siste åra. I mars i fjor opererte han galleblæra i Tyskland.

Rykter skal ha det til at presidentens helse ble mer og mer skrantende mot slutten av sin presidenttid. Rett før sin avgang i februar uttalte han til sine da rundt 80 millioner innbyggere at han skulled i Egypt.

AVHØRES: Ifølge justisministeren i Egypt blir Mubarak og en av hans sønner avhørt på sykehuset i kveld.Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/SCANPIX
AVHØRES: Ifølge justisministeren i Egypt blir Mubarak og en av hans sønner avhørt på sykehuset i kveld.Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/SCANPIX Vis mer