Mubarak advarer Sharon

Egypts president Hosni Mubarak advarer Israels statsminister Ariel Sharon om ikke å gå over streken, etter de siste dagers kamphandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Ny hevn fra Israel

Frontene tilspisser seg etter at Israel natt til i dag inntok en del av det området de palestinske selvstyremyndighetene har kontrollert i Gaza, som svar på at granater slo ned i det sørlige Israel.

- Mitt budskap til Sharon er stopp, stopp, ikke kryss grensen for hva som er akseptabelt, sa en opphisset Mubarak i et TV-intervju etter å ha møtt palestinernes president Yasser Arafat.

- Denne politikken fører ingensteds hen. Den vil få fryktelige konsekvenser. Hvis de tror de kan stanse volden på denne måten, vil i stedet det motsatte skje, advarte Mubarak.

- Egypts Israel-ambassadør vil ikke vende tilbake til Tel Aviv, etter at han ble hjemkalt i november i fjor, sa Mubarak.

- Kan bli i Gaza i måneder

Israelske styrker kan bli stående i flere måneder i områder de har tatt tilbake fra palestinerne, sa en israelsk general i dag.

- Vi vil bli værende i dette området så lenge det er nødvendig - dager, uker, måneder, sa brigadegeneral Yair Naveh, sjef for den israelske hærens Gaza-brigade tirsdag.

Sent mandag kveld gikk israelske kamphelikoptre, stridsvogner og bulldosere til angrep mot palestinske støttepunkter i Gaza-stripen, og inntok en del av det området de palestinske selvstyremyndighetene har kontrollert i Gaza.

Operasjonen er ifølge israelerne en straff for granatbeskytningen av den israelske byen Sderot. Hensikten med den israelske operasjonen er å forhindre flere slike angrep, ifølge generalen. En palestinsk sikkerhetsmann ble drept, og minst 27 mennesker kom til skade i angrepet.

- Vi kommer til å fortsette våre operasjoner i den grad og i de områder vi finner det nødvendig, så lenge bombekasterilden mot israelske byer fortsetter, sa general Ron Kitrey til den israelske hærens kringkasting tirsdag. Han tilføyde at hæren inntil videre har tatt kontroll over de områdene nord i Gaza-stripen «som utgjør en direkte trussel».

(NTB / AFP / Dagbladet.no)

Ny hevn fra Israel

ØDELEGGELSER: Israelske raketter ble blant annet avfyrt mot hovedkvarteret til Yasser Arafats livgarde.