Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mubarak frikjent for korrupsjon og medvirkning til drap

Egypts tidligere president Hosni Mubarak var siktet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ankedomstol i Egypt har frikjent tidligere president Hosni Mubarak for korrupsjon og trukket tiltalen mot ham for medvirkning til drap på demonstranter i 2011.

Mubarak (86) ble dømt til livsvarig fengsel i 2012, blant annet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011. Rundt 850 personer mistet livet i demonstrasjonene som førte til presidentens avgang.

Tiltalen ble også trukket mot fem kommandører og en tidligere innenriksminister. I januar i 2013 godtok Egypts høyesterett Mubaraks anke, etter at det ble påpekt store svakheter ved dommen.

I mai i år ble Mubarak i en annen sak dømt til tre års fengsel for korrupsjon. Hans sønner Alaa og Gamal ble i samme sak også dømt til fire års fengsel hver, for «tyveri av offentlige midler».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling