- Mubarak har ikke rømt landet

Egypts USA-ambassade rykker ut mot rykter. To nye dødsofre i går kveld.

PRESIDENT UNDER PRESS:  Demonstranter i millionbyen Alexandria river ned en plakat av Hosni Mubarak. Selv har ikke den 82 år gamle presidenten gitt livstegn siden uroen startet for alvor. FOTO: AFP/SCANPIX.
PRESIDENT UNDER PRESS: Demonstranter i millionbyen Alexandria river ned en plakat av Hosni Mubarak. Selv har ikke den 82 år gamle presidenten gitt livstegn siden uroen startet for alvor. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ryktene om at president Hosni Mubarak (82) skal ha forlatt et hjemland i gryende opprør har vært så mange og sterke i dag, at en talsmann for Egypts ambassade i USA har rykket ut.

- Vi kan kategorisk avkrefte rykter om at president Mubarak eller noen i hans familie har forlatt Egypt, sier ambassadetalsmannen Karim Haggag til CNN etter det verste urodøgnet i landet siden 1977.

Ved 22.30-tiden melder nyhetsbyrået AP at ytterligere to mennesker  har mistet livet i Kairo. Dermed er det registrert seks dødsofre i uroen så langt.

Verken ja eller nei fra Obama Og i kveld vil talsmann i Det Hvite Hus i Washington D.C., Robert Gates, verken svare ja eller nei på om president Barrack Obama og hans nærmeste fortsatt støtter Mubarak.

Den 82 år gamle presidenten, som nærmer seg 30 år ved makten etter at han overtok i oktober 1981 da forgjengeren og Fredspris-vinneren Anwar Sadat ble drept, har ikke vist seg eller sagt noe offentlig etter at opptøyene startet.

860 arrestert Fire mennesker ble drept under opptøyene i går - tre demonstranter i Suez og en politimann i Kairo. I dag har myndighetene skjerpet forbudet mot demonstrasjoner, og ifølge nyhetsbyrået AP er 860 mennesker innbrakt av politiet siste døgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer