Mubarak prøver å vinne tid med lønnsøkning

Egypts president Hosni Mubarak prøver å vinne tid ved å love en lønnsøkning på 15 prosent for offentlig ansatte og en gransking av den dødelige volden de siste dagene.

LOVER MER LØNN:  Hosni Mubarak lover lønnsøkning på 15 prosent for offentlig ansatte. Her sammen med sin visepresident Omar Suleiman. Foto: REUTERS/Egyptian State TV
LOVER MER LØNN: Hosni Mubarak lover lønnsøkning på 15 prosent for offentlig ansatte. Her sammen med sin visepresident Omar Suleiman. Foto: REUTERS/Egyptian State TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kairo (NTB-AFP-DPA): Mubarak møtte for første gang sin nye regjering mandag. På det møtet ble det besluttet å øke offentlig ansattes lønninger med 15 prosent og å bevilge 6,5 milliarder egyptiske pund (5,5 milliarder kroner) på høyere pensjoner.

Mubarak lovte også å opprette en «uavhengig» kommisjon til å granske de voldsomme sammenstøtene mellom hans tilhengere og demonstrantene på Tahrir-plassen onsdag, da elleve mennesker ble drept og 1.000 såret.

Kommisjonen skal være «åpen, uavhengig og upartisk», og den skal granske «de grusomme og uakseptable krenkelsene som gjorde noen uskyldige demonstranter til ofre».

Fortsetter protestene

Lønnsøkningen kan være en god nyhet for Mubaraks tilhengere i Egypts enorme byråkrati og sikkerhetstjenestene, men det var ingen tegn til at demonstrantene lot seg overbevise.

På Tahrir-plassen i sentrum av Kairo forberedte demokratiforkjemperne seg på en tredje uke med demonstrasjoner for å kreve at Mubarak går av.

Demonstranter sov og hvilte under larveføttene til stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer, mens andre aktivister hindret adgangen til Mugamma, den store bygningen som er sete for byråkratiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer