BAK GITTER: Fra forrige rettsrunde, da den syke ekspresidenten lå i ei seng bak gitter i rettssalen. Foto: AFP / NTB SCANPIX
BAK GITTER: Fra forrige rettsrunde, da den syke ekspresidenten lå i ei seng bak gitter i rettssalen. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer

Mubarak tilbake i retten i Egypt

Ekspresidenten er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag begynner ankesaken for Egypts tidligere president, Hosni Mubarak, som er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap.

Lørdag begynner ankesaken for Egypts tidligere president, Hosni Mubarak, som er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap.

Mubarak (85) og hans innenriksminister ble begge dømt til livsvarig fengsel i juni i fjor, blant annet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011. Rundt 850 mistet livet i demonstrasjonene som førte til presidentens avgang.

I januar i år godtok Egypts høyesterett Mubaraks anke, etter at det har blitt påpekt store svakheter ved dommen. Lørdag skal derfor Mubarak, hans innenriksminister Habib al-Adly og seks sikkerhetssjefer forhøres på nytt om medvirkning til drapene på demonstrantene for vel to år siden.

Den første rettssaken, som startet samme år som presidenten måtte gå av, var et stort øyeblikk både for Egypt og regionen. Dette var første gang en arabisk leder som ble avsatt av folket dukket opp i retten.

Hans to sønner, Gamal og Alaa, får også sine korrupsjonsanklager behandlet på nytt.

(NTB)