Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mubarak torturerer oss om han blir ved makten

Derfor fortsetter demonstrasjonene i Egypt.

FRYKTER TORTUR: Mohammed Rawy (venstre) og Amr Barzeed (høyre) frykter tortur av egyptere som har protestert, dersom ikke Mubarak trekker seg med en gang. Foto: Eiliv Frich Flydal / Dagbladet
FRYKTER TORTUR: Mohammed Rawy (venstre) og Amr Barzeed (høyre) frykter tortur av egyptere som har protestert, dersom ikke Mubarak trekker seg med en gang. Foto: Eiliv Frich Flydal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): Flere tusen demonstranter krever fremdeles president Hosni Mubaraks (81) avgang, til tross for at han i går kveld erklærte at han ikke stiller til gjenvalg i høstens valg.

- Om Mubarak ikke går av nå, så kommer han til å bruke de neste seks månedene til å sørge for å få de som har protestert blir torturert av politiet, sier Amr Barzeed til Dagbladet.

Han kom til Kairo i går kveld fra feriebyen Hurghada og vil være med på «det siste dyttet» for å vippe det egyptiske regimet av pinnen.  

Eid av eliten - Jeg har reist verden rundt. Hver gang jeg kommer hjem til Egypt ser jeg flere syke, fattige og arbeidsløse. Til daglig jobber jeg i turistindustrien og tjener godt, men jeg vet at hotellene og strendene eies av en liten finanselite som ikke vil dele med folket, sier Barzeed.

Dagbladet møtte mange trøtte voksne og sovende barn i morgentimene, på vei vekk fra Tahrir-plassen i Kairo sentrum der de har tilbrakt natta.

VANN OG MAT: Mange bar med seg tepper, vann og mat inn til demonstrantene på Tahrir-plassen i morges. Foto: Eiliv Frich Flydal / Dagbladet
VANN OG MAT: Mange bar med seg tepper, vann og mat inn til demonstrantene på Tahrir-plassen i morges. Foto: Eiliv Frich Flydal / Dagbladet Vis mer

Samtidig strømmet det til med vannforsyninger og mat inn gjennom andre kontrollpunkter som hæren har satt opp rundt revolusjonsforsøket arnested.

- Saladins ånd I Egypt trekker flere religiøse likhetstrekk mellom dagens revolusjonsforsøk og tidligere arabiske bragder. En mann på Tarhir-plassen henter fram den kurdiske muslimen Salah ad-Din fra 1100-tallet som et forbilde.

- Saladin kastet korsfarerne ut av Jerusalem, slik vi skal kaste ut Mubarak fra kontorene sine, sier han engasjert.

SOVER OVER: Mange har sovet på plassen i natt. Foto: Eilv Frich Flydal / Dagbladet
SOVER OVER: Mange har sovet på plassen i natt. Foto: Eilv Frich Flydal / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling