I RETTEN: Her ankommer Hosni Mubarak, tidligere president i Egypt, rettssalen i Kairo. Foto: EPA
I RETTEN: Her ankommer Hosni Mubarak, tidligere president i Egypt, rettssalen i Kairo. Foto: EPAVis mer

Mubarak trillet inn i rettssalen på sykeseng

Rettssaken starter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere president Hosni Mubarak ankom til rettslokalene i Kairo liggende på en sykeseng da rettssaken mot ham startet i dag.

Onsdag morgen ankom Mubarak til retten i politihøyskolens lokaler i Kairo. TV-bilder viste den 83 år gamle ekspresidenten liggende på en sykeseng i rettssalen.

Den tidligere presidenten som fram til nå har vært i varetekt på et sykehus i Sharm el-Sheikh, ble transportert fra feriebyen til hovedstaden i helikopter i morgentimene.

Rettssaken overføres direkte på egyptisk fjernsyn.

I ambulanse En statlig egyptisk TV-kanal viste bilder av Mubaraks ambulanse som kjørte opp til den midlertidige rettsbygningen. Sikkerhetsfolk omringet kjøretøyet og hindret kameraene fra å filme da han kom ut av ambulansen.

Utenfor rettslokalene i den egyptiske hovedstaden oppsto det sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av Mubarak. Det ble kastet stein fram og tilbake mellom de to gruppene. Det er også blitt iverksatt ekstra sikkerhetstiltak rundt Tahrir-plassen, som var episenteret for folkeopprøret som sørget for at Mubarak måtte gå av.

800 drepte Den 83 år gamle Mubarak, som den siste tiden har fått behandling for hjerteproblemer, møter i retten sammen med sønnene Alaa og Gamal, tidligere innenriksminister Habib al-Adly og seks sikkerhetssjefer.

Alle anklages for å ha forsynt seg med store pengesummer fra statskassa og for å ha beordret drap på over 800 demonstranter under folkeopprøret som startet 25. januar.

Dersom Mubarak, som styrte Egypt med jernhånd i nesten 30 år, blir funnet skyldig i drap, risikerer han dødsstraff, ifølge landets justisminister.

(NTB)

GATEKAMPER: Det har i dag vært store uroligheter i Kairos gater. Foto: REUTERS
GATEKAMPER: Det har i dag vært store uroligheter i Kairos gater. Foto: REUTERS Vis mer