Mubaraks menn forhandler med forbudt organisasjon

... mens demonstrantene biter seg fast på Tahrir-plassen.

KLYNGER SEG TIL MAKTEN: Fem dager etter at dette bildet ble tatt på Tahrir-plassen i Kairo, vil president Hosni Mubarak ikke gi fra seg makta. I helga har USA utenriksminister Hillary Clinton kommet med uttalelser som kan tolkes som en støtte til Mubarak. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic
KLYNGER SEG TIL MAKTEN: Fem dager etter at dette bildet ble tatt på Tahrir-plassen i Kairo, vil president Hosni Mubarak ikke gi fra seg makta. I helga har USA utenriksminister Hillary Clinton kommet med uttalelser som kan tolkes som en støtte til Mubarak. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samtalene mellom president Mubaraks nyutnevnte visepresident Omar Suleiman og opposisjonen kom igang søndag, men har mandag morgen ikke ført til Mubaraks avgang.

Dermed fortsetter demonstrasjonene på Tahrir-plassen i sentrum av Kairom.

Demonstrantene sier de vil bli på plassen til president Hosni Mubarak går av.

Skjøt i lufta Søndag kveld måtte demonstrantene klatre over pansrede kjøretøyer og militære lastebiler for å prøve å hindre hæren i å presse dem bort.

Hæren vil ha dem til å trekke seg bort fra plassen og området rundt, som er et sentralt trafikknutepunkt i byen slik at livet igjen kan gå som normalt, etter flere uker med kaos.

Vitner forteller at soldater skjøt i været da sinte demonstranter omringet kjøretøyene.

ElBaradei deltok ikke Det muslimske brorskapet er en av opposisjonsgruppene som har møtt Suleiman i helgen. Det er i seg selv et tegn på hvor mye som har endret seg i Egypt siden oppstanden startet.

Brorskapet er fortsatt en forbudt organisasjon.

Selv om regjeringen bare har kommet med mindre innrømmelser, vil gruppene fortsette dialogen. De har blitt enige med regjeringen om en komité som skal studere grunnlovsendringer og et veikart for den videre dialogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer