Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mubaraks sønner fengslet i 15 dager

Etterforskes for å ha hatt en rolle i volden mot demonstrantene og korrupsjon.

FENGSLET I 15 DAGER: De to sønnene av Egypts tidligere president Hosni Mubarak og Suzanne Mubarak (t.v), Gamal (i midten) og Alaa (t.h), vil bli fengslet i 15 dager mens anklager om at de skal hatt en rolle i forbindelse volden mot demonstrantene og korrupsjon etterforskes. Foto: AFP/Amro Marghi/Scanpix
FENGSLET I 15 DAGER: De to sønnene av Egypts tidligere president Hosni Mubarak og Suzanne Mubarak (t.v), Gamal (i midten) og Alaa (t.h), vil bli fengslet i 15 dager mens anklager om at de skal hatt en rolle i forbindelse volden mot demonstrantene og korrupsjon etterforskes. Foto: AFP/Amro Marghi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egypts tidligere president Hosni Mubarak (82) ble seint i går kveld avhørt i presidentsuiten på sykehuset i Sharm el-Sheik, etter han hadde blitt sendt til sykehuset i all hast med «akutte hjerteproblemer» tidligere på kvelden.

15 dagers fengsel I dag ble det kjent at sønnene Gamal og Alaa har blitt fengslet i 15 dager mens egyptisk politi etterforsker anklagene om at de skal ha hatt en aktiv rolle i forbindelse med vold mot demonstrantene og korrupsjon, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge AP skal minst 800 personer ha blitt drept i de voldelige sammenstøtene da politiet åpnet ild mot demonstrantene.

Gamal Mubarak, eks-diktatorens yngste sønn, var en høytstående nøkkelperson i farens parti mens han regjerte og var ansett som en mulig etterfølger til presidentstolen før demonstrasjonene veltet regimet.

Ifølge generalmajor Mohammed el-Khatib, sikkerhetssjef i Sør-Sinai, som foran en rettsbygning i Sharm el-Sheik at Gamal og hans bror, forretningsmannen Alaa, ville bli pågrepet i Kairo og fengslet mens anklagene etterforskes. Foran rettsbygningen hadde rundt 2000 demonstranter samlet seg.

- Brødre. Uansett hva dere ønsket, fikk dere 15 dager, sa el-Khatib foran en jublende folkemengde.

Statlig TV i Egypt har i etterkant bekreftet orderen.

Avhørt trass hjerteproblemer Sykehusinnleggelsen av den styrtede presidenten skjedde bare to dager etter at Mubarak ble kalt inn til et rettslig avhør i forbindelse med anklagene mot ham om drap av demonstranter under Egypt-opprøret i februar og at han skal ha underslått offentlige midler.

BRAKT TIL SYKEHUS: Politi og sikkerhetsvakter vokter inngangspartiet til sykehuset Egypts tidligere president Hosni Mubarak ble brakt til i går kveld. Foto: AP/Scanpix
BRAKT TIL SYKEHUS: Politi og sikkerhetsvakter vokter inngangspartiet til sykehuset Egypts tidligere president Hosni Mubarak ble brakt til i går kveld. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Til tross for at han ble fraktet til sykehuset i all hast etter et angivelig hjerteinfarkt, var det likevel ting som tydet på at hjerteproblemene ikke var så alvorlige som man kanskje skulle tro. Senere på kvelden kunne nemlig justisminister Mohammed el-Guindi fortelle at de hadde avhørt presidenten på sykehuset.

Da nyheten om at den forhatte presidenten hadde blitt sendt til sykehus, møtte flere demonstranter opp utenfor sykehuset. På et banner sto det: «Her er slakteren».

Mubarak ble tvunget til å gå av 11. februar i år etter 30 år som president i Egypt.

Søndag ga 82-åringen sin første offisielle uttalelse som ekspresident. Da benyttet han anledningen til å kalle anklagene mot ham som løgner.

AVHØRT: Hosni Mubarak (82) skal ha blitt avhørt seint i går kveld i presidentsuiten på sykehuset i ferieparadisen Sharm el-Sheik. Foto: AFP/Khaled Desouki/Scanpix
AVHØRT: Hosni Mubarak (82) skal ha blitt avhørt seint i går kveld i presidentsuiten på sykehuset i ferieparadisen Sharm el-Sheik. Foto: AFP/Khaled Desouki/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media