Mugabe avviser eksil

Akter også å vinne valget til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes president Robert Mugabe sier han kommer til å vinne valget neste år, og at ingen kommer til å klare å tvinge ham i eksil.

- Jeg ønsker å si at jeg ikke skal reise noe sted. Her ble jeg født. Her vokste jeg opp, og her skal jeg dø og bli begravet, sa Mugabe til krigsveteraner fra krigen på 1970-tallet onsdag.

- Vi skal organisere oss. Vi kommer til å vinne. Men vi ønsker å vinne overlegent, sa presidenten videre.

Rundt 5000 krigsveteraner hadde tidligere onsdag demonstrert til støtte for Mugabe.

- Mugabe er vår kandidat i 2008, var blant veteranenes budskap.

Det er omkring 35 000 krigsveteraner i landet, som nå er rammet av mangel på mat og brennstoff og verdens høyeste inflasjonsrate.

Ansvaret for den økonomiske krisen i Zimbabwe legges av de fleste på president Mugabe og hans politikk med å konfiskere gårder og jordbruksområder fra hvite farmere. Mange av landets krigsveteraner var med på å okkupere mange av de store eiendommene som var eid av hvite farmere.

(NTB)

IKKE KLAR FOR PENSJONISTTILVÆRELSEN: Zimbabwes president Robert Mugabe, her under onsdagens tale. Foto: TSVANGIRAYI MUKWAZHI/AP/SCANPIX
IKKE KLAR FOR PENSJONISTTILVÆRELSEN: Zimbabwes president Robert Mugabe, her under onsdagens tale. Foto: TSVANGIRAYI MUKWAZHI/AP/SCANPIX Vis mer
MUGABES GRUNNFJELL: Mugabes maktgrunnlag hviler på de såkalte krigsveteranene fra frigjøringskrigen. Onsdag marsjerte de i Harare til støtte for sin kjære president.