HIPP HURRA: Zimbabwes president Robert Mugabe leker med ballonger på sin 85-årsdag i Chinhoyi. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi/Scanpix/AP
HIPP HURRA: Zimbabwes president Robert Mugabe leker med ballonger på sin 85-årsdag i Chinhoyi. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi/Scanpix/APVis mer

Mugabe bruker 1 million på bursdagsfeiring

Mens folket sulter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker er invitert til å feire 85-årsdagen til Zimbabwes president Robert Mugabe. Blant gjestene er landets nye statsminister Morgan Tsvangirai.

Mugabe er blitt kritisert for å mangle følsomhet overfor den dype økonomiske krisen Zimbabwe befinner seg i, når han velger å bruke over 1 millioner kroner på å feire sin egen dag.

Mengder av kyr, geiter og sauer skulle lørdag slaktes i den lille jordbruksbyen Chinhoyi, som ligger like ved landsbyen der Mugabe ble født 21. februar 1924.

- Å feire på denne måten samtidig som mange opplever store lidelser, er uanstendig og et tegn på ufølsomt lederskap, sier John Makumbe, en politisk analytiker og kjent Mugabe-kritiker.

- I et normalt land ville det ikke bli arrangert en slik fest i en situasjon hvor så mange mennesker mangler mat, tilføyer han.

Mugabe har hatt makten i Zimbabwe i nesten 30 år. De siste årene har han blitt anklaget for å ha ført en politikk som har rasert både jordbrukssektoren og annen infrastruktur i landet som tidligere eksporterte mat til nabolandene.

(NTB)