Mugabe bruker 1 million på bursdagsfeiring

Mens folket sulter.

HIPP HURRA: Zimbabwes president Robert Mugabe leker med ballonger på sin 85-årsdag i Chinhoyi. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi/Scanpix/AP
HIPP HURRA: Zimbabwes president Robert Mugabe leker med ballonger på sin 85-årsdag i Chinhoyi. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker er invitert til å feire 85-årsdagen til Zimbabwes president Robert Mugabe. Blant gjestene er landets nye statsminister Morgan Tsvangirai.

Mugabe er blitt kritisert for å mangle følsomhet overfor den dype økonomiske krisen Zimbabwe befinner seg i, når han velger å bruke over 1 millioner kroner på å feire sin egen dag.

Mengder av kyr, geiter og sauer skulle lørdag slaktes i den lille jordbruksbyen Chinhoyi, som ligger like ved landsbyen der Mugabe ble født 21. februar 1924.

- Å feire på denne måten samtidig som mange opplever store lidelser, er uanstendig og et tegn på ufølsomt lederskap, sier John Makumbe, en politisk analytiker og kjent Mugabe-kritiker.

- I et normalt land ville det ikke bli arrangert en slik fest i en situasjon hvor så mange mennesker mangler mat, tilføyer han.

Mugabe har hatt makten i Zimbabwe i nesten 30 år. De siste årene har han blitt anklaget for å ha ført en politikk som har rasert både jordbrukssektoren og annen infrastruktur i landet som tidligere eksporterte mat til nabolandene.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer