- Mugabe bruker mat som våpen

Zimbawes president krangler med alle på matvaremøtet i Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdenstoppene er samlet på FNs matvaremøte denne uka, deriblant Zimbabwes president Robert Mugabe. Målet med samlingen er å sikre fremtidig nødhjelp, samt å bli enige om langsiktige strategier for å opprettholde verdens matvareproduksjon.

Men Mugabe er lite samarbeidsvillig.

I går ble det kjent presidenten har stanset CAREs matfordelinsgprogram i landet fordi bistandsorganisasjonen beskyldes for å støtte opposisjonspolitiker Morgan Zwangeirei. Flere andre organisasjoner er også blitt stoppet, ifølge nyhetsbyrået China View. 

Human Right Watch svarer med å beskylde Mugabe for å bruke mat som våpen.

- Dette er nok et forsøk på å bruke mat som et politisk våpen for å styre velgerne i forkant av et valg, sier Tiseke Kasambala, menneskerettighets-organisasjonens Zimbabwe-forsker, til Reuters.

- Vil svekke landet

Zimbabwes en gang så frodige jordbruk kollapset i 2000, da regjeringen startet sin omfordelingspolitikk som innebar at hvite storbonder ble jaget vekk fra sine landområder.

Mugabe mener vestlige land bruker frivillige organisasjoner som CARE til å velte hans regjering, blant annet ved at disse organisasjonene gir opposisjonen i landet økonomisk hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer