- Mugabe danner regjering alene

Ingen forhandlinger for Zimbabwe-president.

GJØR SOM HAN VIL: Zimbabwe-President Robert Mugabe deltok på en konferanse i Sør-Afrika, med mål om å danne ny regjering i Zimbabwe. Foto:   EPA/JON HRUSA
GJØR SOM HAN VIL: Zimbabwe-President Robert Mugabe deltok på en konferanse i Sør-Afrika, med mål om å danne ny regjering i Zimbabwe. Foto: EPA/JON HRUSA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Zimbabwes president Robert Mugabe vil ikke lenger forhandle med opposisjonen og kommer til å danne regjering alene, ifølge en tjenestemann.

- Nei, det blir ingen forhandlinger. Jeg mener prosessen er over og avsluttet og at presidenten vil danne en ny regjering, sier viseinformasjons- minister Bright Matonga. Han anklager opposisjonspartiet MDC for å drive utpressing overfor Zimbabwe.

Utspillet kommer etter at MDC uttrykte stor skuffelse over et forslag fra Samarbeidsorganisasjonen fra det sørlige Afrika (SADC).

Etter et 14 timer langt toppmøte kunngjorde SADC tirsdag at partene i Zimbabwe er enige om å danne samlingsregjering i midten av februar. Men dette ble straks avvist av MDC, som hadde håpet på større støtte fra nabolandene.

- Et ondsinnet utspill, lød kommentaren fra opposisjonslederen Morgan Tsvangirais talsmann, Joseph Mungwari.

- Ingen ble enige. Vi vil kun danne en regjeringen der alle våre krav blir innfridd, fremholdt han.

Ordene står i skarp kontrast til kunngjøringen fra Sør-Afrikas president Kgalema Motlanthe, som like før ga beskjed om at SADC hadde kommet med et forslag som alle parter var enige i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer