Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mugabe er velkommen til oss

President blir tilbudt eksil i favorittlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hardt presset Robert Mugabe har en bakvei ut av hjemlandet Zimbabwe hvis han velger å akseptere at han har tapt presidentvalget.

Malaysias tidligere statsminister gjennom 22 år, Mahathir Mohamad, tilbyr sin gamle venn og forretningspartner eksil i sitt land.

- Hvis han vil komme hit, skal Malaysias regjering ønske han velkommen, sier den tidligere statsministeren til newzimbabwe.com.  Den asiatiske staten og Mugabes Zimbabwe er nære allierte.

Selv om ex-statsministeren kommer med invitasjon om eksil, har han også et råd til den 84 år gamle presidenten:

- Hvis han har tapt, må han akseptere folkets vilje. Det er det beste han kan gjøre, sier Mahathir Mohamed.

I går viste Mugabe seg fram for første gang på fem dager. På den statlige tv-kanalen poserte han sammen med valgobservatører, uten å si noe selv.

Men informasjonsministeren var klar på at Mugabe forbereder omvalg mot rivalen Morgan Tsvangirai, som trolig har fått flest stemmer i presidentvalget.

Mugabe har styrt Zimbabwe sammenhengende siden landet ble uavhengig fra Storbritannia i 1980 og byttet navn fra Rhodesia samtidig som hovedstaden Salisbury ble Harare.

 VISTE SEG I GÅR:  President Robert Mugabe viste seg i går på den statlige tv-kanalen i Zimbabwe, sammen med valgsobservatører fra Den afrikanske union. Nå er han tilbudt eksil i Malaysia. Foto: Reuters/Scanpix.
VISTE SEG I GÅR: President Robert Mugabe viste seg i går på den statlige tv-kanalen i Zimbabwe, sammen med valgsobservatører fra Den afrikanske union. Nå er han tilbudt eksil i Malaysia. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer
- VELKOMMEN TIL OSS: Malaysias statsminister Mahathir Mohamad og frue ønsker Robert Mugabe velkommen til deres land.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media