Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mugabe forlater ikke Zimbabwe

Mulig ny valgomgang på president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes mangeårige diktator Robert Mugabe har ingen planer om å forlate landet, selv om han for første gang siden frigjøringen har mistet kontrollen over nasjonalforsamlingen.

Offisielle resultater viser at regjeringspartiet ZANU-PF mistet sitt flertall til opposisjonspartiet MDC under lørdagens valg.

Til tross for nederlaget har Mugabe ingen planer om å forlate Zimbabwe, forsikrer Zimbabwes FN-ambassadør.

- Robert Mugabe er en zimbabwer. Han er født og oppvokst i Zimbabwe, og han har levd sitt liv for å arbeide for Zimbabwe. Hvorfor skulle han da velge et annet land, spør ambassadør Boniface Chidyausiku.

Ny valgomgang?

 Resultatet fra presidentvalget lar fortsatt vente på seg, men opposisjonen hevder at deres kandidat Morgan Tsvangirai har fått 50,3 prosent av stemmene. Mugabe måtte nøye seg med 43,8 prosent, fastholder de.

Skulle dette være tilfelle, må det holdes en ny valgomgang mellom Mugabe og Tsvangirai ettersom valgloven slår fast at man trenger minst 51 prosent for å avgjøre valget i første omgang.

Mugabe har aldri tidligere under sine 28 år ved makten behøvd å møte noen i en andre valgomgang, og det svirrer derfor av rykter om en mulig forhandlingsløsning som lar ham gå av med en viss grad av verdighet i behold. (NTB - Reuters).

 I VALGKAMPEN:  Robert Mugabe på et valgkampmøte 22. mars. Etter at ryktene om stemmetallene begynte å sive ut, har ikke presidenten vist seg offentlig. Men han har ingen planer om å forlate Zimbabwe, sier landets FN-ambassadør. Foto: EPA/Scanpix.
I VALGKAMPEN: Robert Mugabe på et valgkampmøte 22. mars. Etter at ryktene om stemmetallene begynte å sive ut, har ikke presidenten vist seg offentlig. Men han har ingen planer om å forlate Zimbabwe, sier landets FN-ambassadør. Foto: EPA/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media