Mugabe kaller kvinnelig diplomat «prostituert»

Og vil kaste ut den amerikanske ambassadøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Zimbabwes president Robert Mugabe er rasende på den amerikanske ambassadøren i landet, James McGee. Mugabe mener McGee har gått altfor langt etter at ambassadøren oppfordret opposisjonsleder Morgan Tsvangirai til å vende tilbake til landet. 

- Jeg bare venter på at han skal gjøre ett feilskritt til. Fortsetter han med dette, kaster jeg ham ut av landet, sa Mugabe på et møte som formelt startet valgkampen foran den nye valgrunden 27. juni, melder Guardian.

Han la til at det å ha kjempet i Vietnam ikke gir McGill fullmakt til å blande seg inn i Zimbabwes anliggender.

- Prostituert

Det amerikanske utenriksdepartementets toppdiplomat i Afrika, Jendayi Frazer, fikk også gjennomgå på det samme møtet. Hun har tidligere uttalt at Tsvangirai og hans parti Movement for Democratic Change (MDC) vant det omstridte valget 29. mars: - Du kunne se denne lille amerikanske piken trave rundt som en prostituert og feire at DMC vant valget. En skammelig handling, uttalte presidenten. Mugabe har ofte angrepet USA og Storbritannia, og nyter betydelig støtte i befolkningen og i nabolandene for sin anti-kolonialistiske retorikk og politikk. Ny valgomgang Om drøyt en måned er det ny runde i valget mellom Mugabe og Tsvangirai. Kaos, vold og manipulasjon har preget landet i etterkant av de første valgene i mars. Opposisjonen hevdet de vant valget, men presidenten har benektet dette og nektet lenge å offentliggjøre resultatene. Angrepene på opposisjonen har tiltatt i styrke forut for valget. Tsvangirai vendte hjem til Zimbabwe lørdag, etter å ha oppholdt seg i Sør-Afrka i frykt for sin egen sikerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer