FINT STRØK: Her har Mugabe kjøpt seg leilighet. Foto: AFP PHOTO/MIKE CLARKE/Scanpix
FINT STRØK: Her har Mugabe kjøpt seg leilighet. Foto: AFP PHOTO/MIKE CLARKE/ScanpixVis mer

- Mugabe kjøpte luksusbolig i Hongkong

Mens Zimbabwe sliter med hyperinflasjon, skyhøy arbeidsløshet og koleraepidemi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Zimbabwe sliter med hyperinflasjon, skyhøy arbeidsløshet og koleraepidemi, har president Robert Mugabe funnet tiden inne til å investere i en luksuseiendom i Hongkong, avslører en britisk avis.

I all hemmelighet har Mugabe kjøpt en eiendom til en verdi tilsvarende 39 millioner kroner, skriver London-avisen Sunday Times. To av avisas journalister ble overfalt da de gransket saken.

Fotografen Tim ORourke forteller til nyhetsbyrået AFP at han ble fratatt kameraet sitt, da to menn og en kvinne kom ut av huset og angrep ham og en skrivende kollega.

Eksklusivt

Huset ligger bak høye murer i et eksklusivt område av Hongkong. Ifølge den britiske avisen skal Mugabe og hans kone Grace har gjemt unna millionbeløp. Ifølge kilder i Zimbabwe og Asia, skal Grace Mugabe ha anskaffet marmorstatuer til en verdi av over en halv million kroner i Vietnam. I Singapore brukte hun 85.000 kroner på en håndveske, skriver Sunday Times.

Sliter

Samtidig sliter Zimbabwe med hyperinflasjon og arbeidsledigheten er oppe i 94 prosent. I tillegg er nesten 3.500 mennesker er døde i koleraepidemien som herjer landet.

Mugabe er blitt presset til å godta en samlingsregjering med Morgan Tsvangirai fra opposisjonsbevegelsen MDC som statsminister, men forfølgelsen av opposisjonelle fortsetter.

(NTB)

HAR KJØPT SEG LEILIGHET: Robert Mugabe. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo/SCANPIX
HAR KJØPT SEG LEILIGHET: Robert Mugabe. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo/SCANPIX Vis mer