Mugabe møter opposisjonen

Zimbabwes president Robert Mugabe og opposisjonslederen Morgan Tsvangirai skal begge delta på et møte med Samveldet i Harare mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste en talsmann for Sør-Afrikas president Thabo lørdag.

I tillegg til Mbeki skal Nigerias president Olusegun Obasanjo delta på møtet. Obasanjo ble sammen med Australias statsminister John Howard utpekt av Samveldet for å håndtere kontakten med Zimbabwe i forbindelse med det omstridte presidentvalget forrige helg.

Valget har blitt kraftig kritisert av en rekke vestlige land, men statslederne på det afrikanske kontinentet har stilt seg bak Mugabe og blokkert iverksettelsen av sanksjoner presidenten.

Tidligere lørdag kunngjorde Fellesorganisasjonen for sørafrikansk utvikling (SADC) at presidentvalget i Zimbabwe forrige helg i all hovedsak var fritt og rettferdig. Mens EU-toppmøtet i Barcelona kunngjorde at de vil granske det omstridte resultatet av presidentvalget i Zimbabwe før det bestemmer seg for om det skal innføres skjerpede sanksjoner mot Mugabes regjering.

EU skal i nær framtid sende en delegasjon bestående av Spanias og Danmarks utenriksministere til Zimbabwe og landene i regionen.

NTB

MØTER MUGABE: Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai møter president RObert Mugabe på mandag. Tsvangirai mener presidentvalget i Zimbabwe er kuppet av Mugabe og hans parti Zanu-PF.