Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mugabe vil ha ny opptelling

- Nå trykker han opp mer penger for å finansere uro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes regjeringsparti ZANU-PF ber om ny opptelling av stemmene fra presidentvalget i forrige uke

Partiet begrunner kravet med at det har vært feil og feilregninger under opptellingen, skriver avisa Sunday Mail i Harare.

Avisa kom ut kort etter at opposisjonslederen Morgan Tsvangirai lørdag kveld beskyldte president Robert Mugabe for å mobilisere såkalte krigsveteraner for å drive krig mot folket og omgjøre resultatet av presidentvalget, som ennå ikke er offentliggjort.

Han sa også at myndighetene er i ferd med å trykke opp mer penger for å finansiere vold og uro i perioden fram til annen omgang av valget.

Opposisjonspartiet MDC mener at Tsvangirai vant valget og at en ny omgang mellom ham og Mugabe er unødvendig.

På pressekonferansen lørdag sa Tsvangirai at det er urettferdig å kreve en ny valgomgang, og han beskyldte Mugabe for å bruke vold som våpen for å undergrave folkets vilje. (NTB - Reuters).

 BAK LURER TSVANGORAI:  Istykkerevet valgplakat i Harare i går for president Robert Mugabe og hans Zanu-parti. Merk slagordet for valgkampen: Building prosperity through economic empowerment - Bygegr velstand gjennom økonomisk makt. Og bak Mugabeplakaten kommer opposisjonslederen Morgan Tsvangirai fram i dagslys. Foto: Mujahid Safodian, AP/Scanpix.
BAK LURER TSVANGORAI: Istykkerevet valgplakat i Harare i går for president Robert Mugabe og hans Zanu-parti. Merk slagordet for valgkampen: Building prosperity through economic empowerment - Bygegr velstand gjennom økonomisk makt. Og bak Mugabeplakaten kommer opposisjonslederen Morgan Tsvangirai fram i dagslys. Foto: Mujahid Safodian, AP/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media