VANT: Bosh Fawstin (t.v) mottar sjekken på 12 500 dollar, omlag 76 000 kroner, av den høyrepopulistiske nederlandske politikeren Geert Wilders og islamkritikeren Pamela Geller. Foto. Gregory Castillo/AP)
VANT: Bosh Fawstin (t.v) mottar sjekken på 12 500 dollar, omlag 76 000 kroner, av den høyrepopulistiske nederlandske politikeren Geert Wilders og islamkritikeren Pamela Geller. Foto. Gregory Castillo/AP)Vis mer

Muhammed-tegner kaller gjerningsmennenes død «rettferdighet»

Vant 76 000 kroner for Muhammed-karikatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tegneren som vant tegnekonkurransen for å tegne den beste Muhammed-karikaturen i Texas kaller døden til gjerningsmennene, som ble skutt og drept av politiet, for rettferdighet.

- De kom for å drepe oss og døde for det. Rettferdighet, tvitret tegneren Bosch Fawstin etter mandagens hendelse.

Fawstin vant tegnekonkurransen som The American Freedom Defense Initative (AFDI) avholdt under en anti-islamistisk konferanse i Texas. Vinnerbidraget til Fawstin innkasserte 76 000 kroner, og AFDI har kalt han for en modig og rettferdig mann.

- Sprer hat Sporingslederen i The Southern Poverty Law Center, en anti-rasistisk gruppe med hovedbase i USA, Heidi Beircih, har inkludert AFDI på sin årlige liste over amerikanske hatgrupper og aktører. Hun planlegger å legge til Fawstin på den samme listen.

- Han kan betegnes som «kunstneren» til ADFI, og har synspunkter som sprer hat, sier hun til nyhetsbyrået Reuters.

For mange muslimer er tegninger av profeten Muhammed støtende. Under arrangementet i Texas uttrykte Fawstin at problemet til muslimer imidlertid er ytringsfriheten.

- Det handler om å ikke bli fortalt hva vi kan og ikke kan gjøre som amerikanerne, som frie mennesker, som vestlige, sa han til publikum som var tilstede.

- Vi blir fortalt av en fiende, som er i krig med oss, om at vi ikke kan tegne deres profet.