TIL OSLO:Tegneren Kurt Westergaard, her i sitt hjem i Viby, Århus i Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
TIL OSLO:Tegneren Kurt Westergaard, her i sitt hjem i Viby, Århus i Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

Muhammed-tegneren til Oslo

Tirsdag kommer den danske tegneren Kurt Westergaard til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med visesangeren og forfatteren Geirr Lystrup skal mannen bak den mest kontroversielle av de danske Muhammed-tegningene presentere boka og CD-en «Fortell fra Spania, Tobben!» på Litteraturhuset. Westergaard har illustrert boka til den norske artisten.

Under lanseringskonserten deltar også folkemusikeren Anders E. Røine og flamencogitaristen Bettina Flater.

Boka kommer også ut som lydboka. Den inneholder opplesning og 32 små folkeviseinspirerte låter arrangert og innspilt av Røine og Flater.

Boka handler om Tobben som forliser i Middelhavet, men berger seg i land i Spania. Her valser han rundt med okser og tyrefektere, vintråkkere, sigøynere og señoritas.

Han opplever Don Quijote og selveste Muhammed i Paradis. Tobben skrøner og forteller, og svikter fantasien får han hjelp av sitt lydhøre publikum, lille Frede som også vil til Spania.

«Fortell fra Spania, Tobben!» handler om myter og lengsler. Det er også ei bok om kulturmotsetninger.

Linjene går fra 1492 da den siste maurerkongen rømte fra Alhambra, og fram til i dag. Gutten Frede rømmer hjemmefra fordi moren har fått ny samboer fra Marokko og har begynt å gå med skaut.

(NTB)