Muhammedbråk på stor Oslo-skole

Rektor måtte gripe inn. Elever lager underskriftskampanje mot muhammed-tegningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I fredagens første pause utviklet det seg en amper stemning i kantina på Sogn videregående skole i Oslo. Uroen startet da elevene begynte å diskutere de omstridte muhammed-tegningene i kantina. Flere elever skal blant annet ha ropt «Allah o akbahr», som betyr «Allah er stor».

Er såret - Noen elever føler seg såret og tråkket på av muhammed-tegningene. Dette ville de markere. Jeg gikk inn i en dialog med de som frontet reaksjonene, og sammen fant vi ut at en underskriftskampanje var det riktige å gjøre. Stemningen var amper, sier rektor Tore Bye-Johnsen. Underskriftene skal sendes til norske politikere, sammen med en appell om at Magazinet må si unnskyld fordi de publiserte tegningene.

- Vi har snakket mye om tegningene denne uka, forteller rektoren.

Rundt en tredjedel av de 1500 elevene på Sogn er muslimer. En av dem er Muhammed Haidar, som er med på å organisere underskriftskampanjen. - Vi vil at Magazinet skal si unnskyld slik at ingen blir skadd. Vi vet ikke når det smeller og det er alltid de sivile det går utover, sier 20-åringen.

- Si unnskyld!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer