- Mulig å finne løgneren

- Det er mulig å finne ut hvem av de to ansatte ved Meløy lensmannskontor som lyver, skriver advokat Benedict de Vibe i et hemmeligstemplet brev til Riksadvokaten. I brevet peker han ut lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen av lensmannen og lensmannsbetjenten ved Meløy lensmannskontor ble henlagt av statsadvokaten, som imidlertid slo fast at minst en av de to hadde avgitt falsk forklaring. Etter henleggelsen ble saken klaget inn til Riksadvokaten.

Advokat de Vibe har nå gjennomgått saksdokumentene i etterforskningen av drapet på 16 år gamle Linn Charlott Nesblom fra Halsa på Meløy i november. På bakgrunn av gjennomgangen har han sendt et brev til Riksadvokaten der han utdyper sin klage til Riksadvokaten. NRK har fått tak i en kopi av brevet.

Den nye gjennomgangen av avhørsdokumentene avslører hvem av dem som lyver, mener de Vibe:

- Jeg mener nå å kunne bevise hvem av de to som lyver. Men jeg ønsker ikke å nevne navnet hans, sier de Vibe til Dagbladet :på nettet.

Ifølge NRK peker de Vibe ut lensmann Kjell Sahl som personen som har avgitt falsk forklaring.

I brevet skriver de Vibe at i tillegg til at det er mulig å klarlegge hvem som lyver, er det mulig å påvise at det er utvist uforstand i tjenesten.

Kjernen i saken er at lensmannsbetjenten hevder at han informerte sin overordnete om Nesbloms anmeldelse av drapstruslene på en ordentlig måte. Lensmannen hevder på sin side at han fikk et bagatellmessig innblikk i form av korte fraser. To dager etter orienteringen fant sted, gikk lennsmannsbetjenten ut i permisjon.

- Lensmannen har det øverste ansvaret, også for å sikre at etterforskningen av en sak på tross av at en av de ansatte ved lennsmannskontoret går ut i permisjon, sier de Vibe.

Med dette brevet mener de Vibe at Riksadvokaten nå har mulighet til å plassere ansvaret riktig.