<strong>TERRORMÅL?:</strong> Tysklands forbundspresident Joachim Gauck (73) var mottaker av det mistenkelige brevet - men er for tida ikke hjemme. GABRIEL BOUYS / AFP / NTB SCANPIX
TERRORMÅL?: Tysklands forbundspresident Joachim Gauck (73) var mottaker av det mistenkelige brevet - men er for tida ikke hjemme. GABRIEL BOUYS / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Mulig brevbombe sendt til Tysklands president

Ble sprengt i presidentens hage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et brev adressert til Tysklands forbundspresident Joachim Gauck ble i dag fanget opp av hans medarbeidere og mistenkt for å inneholde sprengstoff, melder nyhetsbyrået DPA.

En talsmann opplyser at brevet ble tatt med ut i parken utenfor presidentens residens, Schloss Bellevue nær Tiergarten i Berlin, og sprengt kontrollert av politiets bombegruppe.

Ifølge avisa Die Welts opplysninger er det slått fast at brevet inneholdt HMTD, et svært lettantennelig sprengstoff som er mye brukt i terroraksjoner.

Den 73-årige partiuavhengige presidenten er for tida ikke i Berlin. Saken etterforskes nå av Bundeskriminalamt, det føderale kriminalpolitiet.

Det antatte sprengstoffbrevet blir oppdaget samme uke som USAs president Barack Obama og en senator fikk tilsendt brev med det giftige stoffet ricin. Den 45-årige Elvis-imitatoren Kevin Curtis er nå pågrepet for å ha sendt disse.

Det er foreløpig ikke trukket noen forbindelseslinje mellom giftbrevene i USA og det antatte bombebrevet i Tyskland. Det gjelder også terrorbombingen under Boston maraton mandag.

Onsdag beslagla tysk politi en pakke adressert til Berlins borgermester Klaus Wowereit. Pakka viste seg å inneholde ei flaske med det etsende stoffet smørsyre og ei engangssprøyte uten nål. Politiet ser imidlertid ikke noe straffbart ved dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer