Mulig drapsmann på frifot i Norge

En av de antatte gjerningsmennene i trippeldrapssaken i Pakistan er fortsatt på frifot. Ifølge pakistansk politi, er han i Norge.

STORAKSJON NATT TIL 19. MAI: Store styrker fra Oslo politidistrikt med Beredskapstroppen i spissen slo til mot borettslaget på Furuset der den norsk-pakistanske bor en halv time før midnatt natt til første pinsedag. Foto: Privat.
STORAKSJON NATT TIL 19. MAI: Store styrker fra Oslo politidistrikt med Beredskapstroppen i spissen slo til mot borettslaget på Furuset der den norsk-pakistanske bor en halv time før midnatt natt til første pinsedag. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK.

Et norskpakistansk ektepar og en av deres sønner ble 21. mai siktet for et trippeldrap begått i Pakistan. Politiets teori er at disse har bestilt eller på annet vis medvirket til drapene.

Politiet i Pakistan sier til NRK at en av mennene som ifølge pakistansk politi står bak selve drapshandlingene, en norskpakistaner i 50-årene, nå skal være tilbake i Norge.

- Alle spor peker i retning av Norge. Jeg er ganske overbevist om at han har dratt fra Pakistan, sier Syed Mubarik, etterforsker ved Rahmania politistasjon i Pakistan, til NRK.no.

Ikke etterlyst Oslopolitiet vet hvem den omtalte norskpakistaneren i 50-årene er. Men han er ikke etterlyst.

- Det er ingen etterlyst i denne saken i Norge. Han er ikke etterlyst internasjonalt heller, så vidt jeg kan se, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Leif Morten Eide til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om politiet i etterforskningen av saken har snakket med mannen.

- Vi ønsker å snakke med alle som sitter på opplysninger som kan være interessante i saken, men jeg kan ikke kommentere om vi har snakket med ham, sier Eide.

Det er ifølge politiadvokaten ikke innledet noe formelt samarbeid norsk og pakistansk politi i saken.

- Det jobbes med det, men det er en omstendleig prosess. Det må gå rettsanmodning mellom justisdepartementene i de respektive land, sier Eide.

I familie Det var ekteparets yngste datter som anmeldte foreldrene, etter at hennes kjæreste og hans bror og far ble drept i Pakistan i midten av mai.

Begge sider i konflikten som ifølge politiet endte i tre drap, er i familie.

Den norskpakistanske faren (64), som nå sitter fengslet og drapssiktet i Norge, er henholdvis bror og onkel til de tre drapsofrene. 

Konflikten skal ha oppstått etter at foreldrene ville gifte bort datteren til en fetter. Men i stedet valgte hun å gifte seg med en av fetterens yngre brødre.

Deretter skal hennes far ha beordret drapene, har datteren fortalt til Aftenposten.

Det norskpakistanske ekteparet og deres sønn framstilles i dag for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett.