Mulig E.coli hos Lidl

Fant bakterie i kjøttdeig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Matvarekjeden Lidl meldte idag til Mattilsynet i Vestfold at de hadde funnet en variant av bakterien E.coli 103 i ett av sine produkter.

Produktet, Gullgryten kjøttdeig, er nå trukket fra markedet, ifølge en pressemelding fra Mattilsynet.

Gullgryten er produsert av Vestfold Kjøttråvare og merket med produktnummer 327.

Den selges som ferskvare og frossenvare i pakker på 400 gram.

Mattilsynet har fått informasjon fra leverandøren om at produktet stammer fra Gilde Fosen.

Prøver av kjøttedeigen er sendt til videre analyse hos Nasjonalt Folkehelseinstitutt og resultatene vil være klare tidligst imorgen.

Disse prøvene vil bekrefte om det er E.coli 103 og i tilfelle hvilken type.

- Vi avventer de videre prøveresultatene, og er i tett dialog med Mattilsynet for å bidra med all den informasjon vi har for å kunne finne en evt smittekilde. Gilde vil sammen med Mattilsynet bidra til å kartlegge om det er en sammenheng mellom disse prøvene, og de E.coli-tilfeller som har vært. Nærmere tiltak vil bli gjennomført i samråd med Mattilsynet, sier Gilde i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer