Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulig feil på SAS-fly

Fjorten SAS-fly skal sjekkes for feil med høyderoret. Det amerikanske luftfartsverket undersøker om Egypt Air-ulykken i fjor hvor 217 personer døde, skyldtes en feil på Boeing-flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Boeings store 767-maskin som kan ha problemer med høyderoret i akterenden av flyet. Feilen settes i sammenheng med Egypt Air-ulykken utenfor New York i fjor. 217 mennesker omkom da flyet styrtet i havet rett etter take-off. Det amerikanske luftfartsverket har bestemt at flyene skal sjekkes nærmere for eventuelle feil på høyderoret, melder AP.

- Det er ikke et luftfartsmessig hastepålegg. Operatørene vil få litt tid til å gjennomføre inspeksjonen, sier Les Dorr i FAA.

Utgangspunktet for ordren var en feil på et 767-fly tidligere i år.

Mysterium

Egypt Air-ulykken er et uløst mysterium. Enkelte hevder at et opptak fra den siste ordvekslingen mellom piloten og styrmannen viser at piloten begikk selvmord. Men Egypt Air hevder at den mystiske ulykken skyldes en feil med høyderoret på flyet.

I forrige uke kom havarikommisjonens rapport om ulykken.

14 SAS-fly

SAS har fjorten 767-fly i sin flåte. Det store passasjerflyet med to midtganger brukes mye på lengre distanser. Braathens har ingen slike fly.

Egypt Air tar det amerikanske luftfartsverkets beslutning om å undersøke flyene til inntekt for sin ulykkesteori. Egypt Air hevder de er vet om 11 tilfeller av høyderor-feil på 767-maskiner.

FEIL I HALEN: Boeing 767 av denne typen kan ha en feil med høyderoret.