Mulig fly- og ferjestreik fra midnatt

Tusenvis av reisende med ferjer og Widerøe-fly kan bli rammet av to ulike streiker fra i morgen. Partene i de to lønnskonfliktene sitter i dag i mekling hos Riksmeklingsmannen, og meklingsfristene går ut ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige av Widerøes 270 piloter blir tatt ut i en eventuell streik, og store deler av ferjetrafikken i Norge kan bli rammet, blant annet to hurtigrutebåter.

Flyselskapenes Landsforening ved Widerøe møtte Norsk Flygerforbund til avsluttende forhandlinger søndag. Flygerforbundet har framsatt et lønnskrav som ledelsen i Widerøe foreløpig ikke vil gå med på. Blir det ingen
løsning når meklingsfristen utløper ved midnatt blir alle Widerøes flyvninger innstilt.

- Aller minst liker vi at passasjerene som den uskyldige tredjepart blir rammet av en streik, sier informasjonssjef Ragnvald Nærø i Widerøe til NTB.

I dag møtte også Rederienes landsforening Norsk Sjømannsforbund på Riksmeklingsmannens kontor. Norsk Sjømannsforbund har framsatt krav om økt lønn og økte ekstragodtgjørelser.

Blir det ingen løsning innen midnatt, har Norsk Sjømannsforbund varslet streik i store deler av innenriksfarten. Ferjetrafikken i 10 norske fylker blir rammet, ved siden av to norske båter i Hurtigrute-trafikk. Fylkene som b

lir rammet er Troms, Nordland, Nord- og Sør-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hordaland, Møre og Romsdal, Rogaland, Østfold og Nesoddbåtene i Oslo. Blir streiken langvarig, vil ytterligere ferjer bli innstilt fra 17. juli. Da vil

også samtlige av de 11 Hurtigrute-båtene bli liggende i havn.

De to Hurtigrute-båtene M/S «Harald Jarl» og M/S «Lofoten», ankommer henholdsvis Bodø og Harstad mandag. Er streiken et faktum vil de bli liggende i havn der, og de reisende vil bli fraktet videre på annen måte.