Mulig forsvunnet Picasso avslørt

Ferske bilder fra hjemmet til mora til den nyvalgte presidenten på Filippinene viser en spesielt maleri over sofaen.

PRESIDENTMORA: Tidligere førstedame Imelda Marcos blir igjen nære makta på Filippinene. Nå er sønnen valgt til president. Her fra et intervju i 2010. Foto: NTB / REUTERS/Romeo Ranoco /File Photo
PRESIDENTMORA: Tidligere førstedame Imelda Marcos blir igjen nære makta på Filippinene. Nå er sønnen valgt til president. Her fra et intervju i 2010. Foto: NTB / REUTERS/Romeo Ranoco /File Photo Vis mer
Publisert

Filippinenes nyvalgte president, Ferdinand Marcos Jr., har bedt verden om å ikke dømme ham ut fra familiens dårlige rykte.

Familiens historie er nemlig full av skandaler, tyveri, luksus og korrupsjon.

Nå skal en «tapt Picasso» være oppdaget i mora Imelda Marcos' hjem. Dette skriver flere medier, blant andre The Guardian.

Marcos Jr. er sønn til den avdøde diktatoren med samme navn. Under farens regjeringstid skal familien ha plyndret statskassa for milliarder av kroner.

Får ny makt

Mandag vant han en overlegen seier i presidentvalget i landet. Etter valgseieren besøkte han sin mor Imelda. Det er et bilde fra dette besøket som skal vise Picassos verk Femme Couche VI (Liggende kvinne VI) på veggen over sofaen.

Verket kan også være en kopi. Fotografiet av mora, som avdekker Picasso-en, ble delt av familien.

VISES TYDELIG: En skjermdump fra et TV-klipp utgitt av Marcos-familien viser Picassos Femme Couche VI til venstre over sofaen.
VISES TYDELIG: En skjermdump fra et TV-klipp utgitt av Marcos-familien viser Picassos Femme Couche VI til venstre over sofaen. Vis mer

Ferdinand Marcos sr. satt ved makta i 20 år, og ble avsatt i 1986. I sin regjeringstid sto han bak omfattende menneskerettighetsbrudd, inkludert arrestasjon, tortur og drap av politiske motstandere.

Imeldas luksus ble et bilde på familiens korrupsjon. Hun var beryktet for sin enorme skosamling, smykker, designerklær og kunst.

Picasso-maleriet er et av åtte malerier som ble beslaglagt av regjeringen i 2014. Men maleriet dukket altså nå opp på et bilde delt av den nyvalgte presidentens familie.

- Falsk

Tidligere korrupsjonsetterforsker Andres Bautista sa at han trodde maleriet var falskt.

- Jeg vet det maleriet vi beslagla var falsk, sier han.

Talsperson for Marcos Jr., Vic Rodriguez ville ikke svare på om Picasso-maleriet var ekte.

Ruben Carranza, en tidligere ansatt i et utvalg satt ned for å etterforske statlig korrupsjon, sier det er uklart om maleriet er en ekte Picasso.

- Imelda Marcos har hatt for vane å kjøpe falske malerier. Men det at hun nå viser fram sin ekstravaganse for Filippinere, sier ganske mye. De vil få filippinere til å tro at de har så mye rikdom, at de kan vise det fram når de vil, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer