Mulig gjennombrudd for CO2-lagring

Statoil, Sintef og Universitetet i Bergen har sammen med forskningsmiljøer i Frankrike, Nederland og Storbritannia fått klarsignal fra EU til å sette i gang forsøk med lagring av CO2 i undergrunnsreservoarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge går pilotprosjektet i første rekke ut på å undersøke mulighetene for å lagre CO2-utslipp fra et mulig gasskraftverk i Midt-Norge, skriver Stavanger Aftenblad. Først skal mulighetene for et reservoar under Beitstadfjorden, en sidegren av Trondheimsfjorden, undersøkes. Deretter mulighetene i havområdet mellom Ørlandet og Frøyan, og et havområde utenfor Tjedbergodden skal også vurderes.

- Målet er at lagringen, sammen med andre tiltak som binder CO2 industrielt, skal få klimagass fra de to sterkt forurensende bedriftene ned mot null, sier forsker Tore Torp ved Statoils forskningsavdeling i Trondheim til Aftenbladet.

Forsøkene er del to av det såkalte SACS-prosjektet der CO2 fra kullkraftverk og raffinerier injiseres i ulike typer undergrunnsreservoarer. Prosjektet skal gjennomføres i Norge, Danmark, Tyskland og Wales.

(NTB)