NYE OPPLYSNINGER: Stasjonssjef Kurt Pettersen ved tromsøpolitiet kunne sammen med resten av etterforskningsledelsen gi litt mer informasjon om trippeldrapet i dag. Foto: BJØRN LANGSEM
NYE OPPLYSNINGER: Stasjonssjef Kurt Pettersen ved tromsøpolitiet kunne sammen med resten av etterforskningsledelsen gi litt mer informasjon om trippeldrapet i dag. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

- Mulig han aldri blir avhørt

Tromsø-politiet tilbakeholdne med tilstanden til trippeldrapssiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): Politiet i Tromsø holdt i ettermiddag en pressekonferanse i trippeldrapsaken hvor Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) ble funnet drept i en villa Tomasjordvegen i Tromsdalen.

- Hendelsen har funnet sted natt til, eller tidlig morgen søndag, sier stasjonssjef Einar Pedersen ved Tromsø Politistasjon.

- Tegn til kamp
Siktede bodde i en hybelseksjon av boligen, som er atskilt fra hovedseksjonen med ei dør.

- Spor tyder på at gjerningsmannen har brutt opp døra som skiller utleiehybelen fra hoveddelen av huset, sier Pedersen.

Ragna Elida Christensen (61) ble funnet på stua og ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) ble funnet på et soverom, utenfor sengen, på hver sin side.

På soverommet var det tegn til kamp. Det var det ikke i stua. Politiet vet ennå ikke i hvilken rekkefølge drapshandlingene fant sted.

- Vi vet ikke noe om rekkefølgen, om hvem som har blitt angrepet først og sist her, sier Pedersen.

- Et sentralt spørsmål er å finne gjeringstidspunktet. I den forbindelsene vil vi gå gjennom elektroniske spor, sier Pedersen.

- Preget
Det var veldig mye blod på soverommet og stua, og alt tyder på at det har blitt brukt et stikkvåpen. Polititjenestemenne som rykket ut til stedet er preget av synet som møtte dem på åstedet.

- Det synet er egnet til å prege enhver av oss. Men våre folk får opppfølging gjennom vårt HMS-arbeid, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes.

Det er imidlertid ingen ting som tyder på at likene har blitt flyttet i etterkant av drapene.

Ukjente bevegelser
Gjerningsmannens bevegelsesmønster etter drapene og fram til arrestasjonstidspunktet er ikke brakt på det rene.

- Hans bevegelser etter hendelsen er ikke helt kartlagt, men han er sedt på vei over Tromsøbrua i halv tre tida. Vi vet lite om hans bevegelser før dette, sier Pedersen, som legger til at det har kommet inn tips om at han har vært i  byen på lørdag.

Opplysninger stemmer med funn
Den drapssiktede ble tatt hånd om av politiet i går ettermiddag etter at de mottok meldinger om at en person gikk rundt og ropte og skrek og virket ustabil. Da fortalte mannen at han hadde tatt liv av tre personer.

DREPT: Linda Anett Hansen (35).Foto: PRIVAT
DREPT: Linda Anett Hansen (35).Foto: PRIVAT Vis mer

Mannen ble tidligere i dag overført til psykiatrisk sykehus for behandling, men politiet ønsker ikke å si så mye om mannens sykdomshistorie.

- Men han har en forhistorie i psykiatrien, sier Pedersen.

Pedersen erkjenner at det er problematisk at den siktede ikke kan avhøres på flere dager, men mener opplysninger han har gitt stemmer overens med funnene på åstedet.

- Vi kan ikke utelukke at han aldri kan avhøres, sier Pedersen på spørsmål fra Dagbladet.no.

Tok blodprøver
Politiet tok i går blodprøver av mannen.

- Vi ser etter om han var overstadig beruset, for eksempel, sier Pedersen.

Har du opplysninger om trippeldrapet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

DREPT: Ole-Roger Olsen (44). Foto: PRIVAT
DREPT: Ole-Roger Olsen (44). Foto: PRIVAT Vis mer