- Mulig jeg må komme med nye bombetrusler

Trusselmannen fra Berlin og Follo til Dagbladet. Men nå har politiet tatt nytt grep.

TRUSLER FRA BERLIN:  Her i Berlin har 36-åringen fra Follo, som har vært etterlyst av norsk politi siden slutten av mai, fortalt flere ganger på sosial medier at han bor. - Det er her jeg er fortsatt er, sier mannen til dagbladet onsdag ettermiddag. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.
TRUSLER FRA BERLIN: Her i Berlin har 36-åringen fra Follo, som har vært etterlyst av norsk politi siden slutten av mai, fortalt flere ganger på sosial medier at han bor. - Det er her jeg er fortsatt er, sier mannen til dagbladet onsdag ettermiddag. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 36-åringen fra Follo, som i går framsatte nye bombetrusler fra Berlin mot flere norske offentlige institusjoner, har ikke planer om å dra frivillig hjem til Norge.

Han har vært etterlyst av politiet siden han stakk av fra tvungen psykiatrisk behandling på Ahus i slutten av mai. Siden er han også blitt siktet for bombetrusselen 16. september mot Trondheim Lufthavn Værnes, som stanset og forsinket mye av norsk lufttrafikk i flere timer.

- Jeg beklager ulempene dette medfører for alle som blir berørt, men det er dessverre mulig at jeg må gjøre det igjen, sier den etterlyste og siktede bombetrusselmannen i en telefonsamtale med Dagbladet fra Berlin.

Ringte politimesteren For snart to år siden ble mannen kjent skyldig i Follo tingrett for trusler mot nære og mot offentlige tjenestemenn.

Seinere opphevet Borgarting lagmannsrett dommen fordi de psykiatrisk sakkyndige og retten landet på beslutningen om at han ikke var strafferettslig tilregnelig.

Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt er godt kjent med bombetrusselmannen og hans historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.