Mulig menneskeofring granskes i India

Indisk politi etterforsker om en mann kan ha blitt ofret i et religiøst ritual øst i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Indisk politi etterforsker om en mann kan ha blitt ofret i et religiøst ritual øst i landet.

Etterforskningen ble startet da hodet og kroppen til en mann ble funnet i to deler i et tempel i Donaipur, en liten landsby 20 mil vest for Kolkata i delstaten Vest-Bengal.

Tempelet er dedikert til hinduguden Kali, en gudinne som forbindes med evig kraft.

- En etterforskning er satt i gang for å finne ut om det dreier seg om menneskeofring eller ikke, sier distriktspolitisjef Rabindranath Mukherjee.

Den drepte mannen skal ha vært rundt 30 år gammel.

Mukherjee forteller at hodet bar tegn på skader og var smurt inn med rødfarge. Ringblomst og røkelsespinner lå strødd rundt den døde kroppen.

To personer er pågrepet i saken og avhørt, men det er ikke klart hva som er kommet fram i avhørene. En prest oppdaget den døde mannen torsdag, den tradisjonelle nyttårsdagen i Vest-Bengal.

- Jeg har hørt om at folk er blitt ofret i dette området før. Enkelte mener at det gir dem åndelig styrke, sier Mukherjee.

Chand Chatterjee som er prest i det kjente Tarapith-tempelet i Vest-Bengal, sier at han tror mannen er blitt utsatt for menneskeofring.

- Det ser ut til å være et tilfelle av menneskeofring til Kali. Slike ekstreme ritualer rår fortsatt i enkelte mindre landsbyer i dette området, sier han.


NTB