Mulig meteor passerte over Østlandet

Flere lysglimt og høye smell ble observert over store deler av Østlandet natt til søndag. - Sannsynligvis en diger meteor.

FANGET PÅ FILM: Her er fenomenet fanget på kamera. Foto: Tipser
FANGET PÅ FILM: Her er fenomenet fanget på kamera. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Oslo, Sør-Øst og Øst melder at de blir nedringt av personer som har sett kraftige lysglimt på himmelen natt til søndag.

- Politiet mottar svært mange meldinger om kraftige lysglimt. Ifølge HRS kommer dette fra hele Sør-Norge. Mulig meteoritt, men vi vet ikke, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- Vi får inn uhorvelig mye nødtelefoner om nødbluss og lignende. Meldingene kommer fra Halden i Sør til Eidsvoll i Nord. Vi er ganske sikre på at dette er en meteor som har passert over Østlandet, skriver Øst politidistrikt.

- Ja, mest sannsynlig dreier det seg om en meteor – uten at vi er ekspertene her, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Per Iversen, til Dagbladet.

Dagbladet blir også nedringt av personer som melder om samme fenomen i natt.

- Vi så en rekke lysglimt på himmelen, så kom det kraftige smell. Det lyste opp hele hagen vår, sier en innringer.

En annen beskriver «flammer på himmelen», etterfulgt av tordenlignende lyder.

- HRS mottar svært mange meldinger om lysglimt fra hele distriktet. Flere observasjoner melder intens rødfarge som blir lysere og skifter til hvit før det oppløser. HRS mistenker meteorittregn, skriver de på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer