Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulig miltbrannbrev til senator

FBI har funnet et brev adressert til den amerikanske senatoren Patrick Leahy som trolig inneholder miltbrannsmitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av Senatets bygninger på Capitol Hill ble i dag stengt etter gårsdagens funn av det som kan vise seg å være et nytt miltbrannbrev. Brevet til den demokratiske senatoren Patrick Leahy fra Vermont var nesten identisk med brevene som tidligere er sendt senatets oppsosisjonsleder Tom Daschle og til NBC News' ankermann Tom Brokaw. Leahy leder Senatets juridiske komité.

Begge disse brevene viste seg å inneholde miltbrannbakterier, og FBI har en sterk mistanke til at også det siste brevet er et ledd i bioterroren som ble spredt i USA en periode etter terrorangrepene 11. september, melder CNN.

Brevet til Leahy var datert 9. oktober, og var ifølge BBC i likhet med de to andre miltbrannbrevene sendt via postfordelingskontoret i Trenton i New Jersey.

Det mistenkelige brevet ble funnet av etterforskere som gikk gjennom post som hadde blitt holdt i karentene etter at brevet til Tom Daschle ble oppdaget. Brevet skal nå testes for å se om det inneholder miltbrannsmitte.

Til sammen er fire mennesker døde av miltbrann i USA, men de siste to ukene har det ikke blitt oppdaget nye tilfeller av den fryktede miltbrannbakterien.

Hele Norges coronakart