Oslo:

Mulig narkofunn ved barnehage: - Alvorlig

Onsdag denne uka ble politiet i Oslo kontaktet av et vitne som hadde funnet en pose med pulver i Ekebergskogen.

FRA EKEBERG: Utsikt over Oslo fra Ekeberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
FRA EKEBERG: Utsikt over Oslo fra Ekeberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Deler av funnet lå i ei hytte som disponeres av en barnehage i nærheten.

- En patrulje dro til det aktuelle stedet etter meldingen fra vitnet, og det ble på bakgrunn av funnene som ble gjort opprettet en anmeldelse, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Anette Trondsen, til Dagbladet.

Hun opplyser videre at prøvene ikke er analysert ennå, men at det formentlig er snakk om narkotika.

- Det er uklart hva slags stoff og hvor stort kvantum det er tale om. Når analyseresultatene foreligger vil det være mulig å si noe nærmere om dette.

- Gjemt i terrenget

Funnet skal ha blitt delvis gjemt i terrenget, i nærheten av ei hytte som etter politiets forståelse tilhører eller disponeres av en barnehage.

- Det er foreløpig ikke opplysninger i saken om at barn har hatt befatning med beslaget. Politiet ser selvfølgelig alvorlig på narkotika som gjemmes i områder hvor barn oppholder seg, og hvor barn kan komme i kontakt med dette.

Hun understreker at det ikke er avklart om det er snakk om narkotika.

Politiet har ingen mistenkte i saken, men de jobber med å finne ut om noen kan knyttes til saken og foretar undersøkelser for å identifisere hvem som kan ha befatning med stoffet. Saken er fortsatt under etterforskning.

- Vant til å være observante

På spørsmål om hvilken barnehage det er snakk om, svarer politiadvokaten følgende:

- Det ligger flere barnehager i området, men dette er noe den videre etterforskningen eventuelt vil belyse nærmere.

Enhetsleder for barnehagene i Gamle Oslo, Trude Blester, sier til Dagbladet at hun har fått opplysninger om at funnet ble gjort i en septiktank i en nedlagt barnepark, som blir disponert av flere barnehager i området.

- Men funnet skal ikke ha vært tilgjengelig for barn. Generelt sett er det sånn at man kan møte på farer overalt, så vi har prosedyrer. Vi er vant til at vi må være observante på utelekeplasser i byen. Personalet er trent til det, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer