Mulig ny siktelse i Tengs-saken

Nye tekniske undersøkelser i Birgitte Tengs-saken kaster mistanke over en ny person. Dermed kan den sju år gamle drapssaken kanskje bli oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV2 Nettavisen har politiet orientert statsadvokaten i Rogaland om å utsette de kommende rettsmøtene i saken i påvente av nye undersøkelser som politiet foretar. Advokatene til de innvolverte i saken er også orientert om den nye utviklingen, men alle aktører i saken har fått munnkurv.

Politiet betegner de nye opplysningene i saken som interessant. Etter at Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i 1995 ble over 500 personer bedt om å avgi blodprøve. Det skal være nye undersøkelser av disse prøvene som skal ha vekket drapsetterforskernes interesse, skriver TV2 Nettavisen.

Fetteren til Birgitte Tengs er frifunnet for drapet, men han ble dømt til å betale erstatning til foreldrene til Birgitte. Dermed satt mange igjen med det inntrykket at fetteren var drapsmannen. Blir en ny person siktet for drapet, og det viser seg å stemme, vil det bli en endelig frifinnelse for fetteren.

(Dagbladet.no)

NY UTVIKLING:</B> En navngitt mann er nå i søkelyset til etterforskerne i Tengs-saken. Kanskje blir han siktet.