Mulig oljestreik fra tirsdag

Vel 1.000 oljearbeidere går til streik tirsdag dersom mekling ikke fører fram mellom Norges Rederiforbund og tre fagforbund i Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Striden står om feriedager og skiftordninger, etter at partene ikke ble enige om prinsippene for arbeidstidsreduksjon da ferieforlengelse ble avtalt under hovedoppgjøret i fjor.

Lønnstillegget i mellomårsoppgjøret vil bli det samme som resten av oljesektoren er blitt enige om. Men uenighet om arbeidstiden gjorde at forhandlingene ble brutt i slutten av mai, og sonderinger mellom partene i påvente av meklingen har ikke ført fram.

LO-forbundet NOPEF og YS-forbundene OFS og DSO står sammen mot arbeidsgiverne foran den avgjørende meklingen, som starter mandag formiddag. Fristen er ved midnatt natt til tirsdag.

Meklingen omfatter rundt 5.000 arbeidstakere ved flyttbare innretninger og plattformboring på sokkelen. NOPEF og YS-forbundene har varslet streik for vel 500 medlemmer hver.

- Vi unngår å ramme produksjonen, for ikke å bli møtt med voldgift dersom det blir streik, sier forbundssekretær Gudmund Stensen i NOPEF til NTB.

Flyteriggene som kan bli streikerammet driver hovedsakelig med leteboring.

(NTB)