Mulig Palme-drapsvåpen blir undersøkt

Våpenet som er funnet og som knyttes til drapet på statsminister Olof Palme, ble søndag undersøkt av eksperter ved den svenske statens kriminaltekniske laboratorium (SKL).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpenet skal være i så god stand at det kan prøveskytes, og SKL er instansen som vil gi svaret på om våpenet ble brukt til å skyte statsminister Palme.

Ingen hos SKL ville kommentere undersøkelsen av våpenet søndag. En analyse etter en prøveskyting kan ta flere uker, men kan også gå raskere. Heller ikke representanter for svensk påtalemyndighet ville kommentere våpenfunnet søndag.

Magnum

Våpenet skal være en Magnum-revolver, og politiet fikk opplysninger om våpenet og hvor det befant seg av en 47 år gammel kriminell som på 1980-tallet hadde omgang med Christer Pettersson og den døde nattklubbeieren Sigge Cedergren.

47-åringen ble arrestert i september for narkotikakriminalitet, og skal ha gitt opplysninger om våpenet i håp om å få mildere behandling, sier 47-åringens forsvarer, advokat Johan Eriksson.

47-åringen skal ha fått våpenet av en kvinne som en periode var Christer Petterssons venninne. Kvinnen er senere død.

Tiltalt og utpekt

Petterson var tiltalt for drapet og ble pekt ut av Palmes kone Lisbeth som drapsmannen, men retten vurderte ikke identifiseringen som tilstrekkelig bevis.

Senere har Pettersson i et innlegg i avisa Expressen innrømmet å ha begått drapet, for så å trekke tilståelsen tilbake. Svenske jurister mener en ny tiltale kan bli reist dersom våpenet viser seg å være drapsvåpenet og Pettersson med sikkerhet kan knyttes til våpenet.

(NTB-TT)