Mulig Palme-drapsvåpen blir undersøkt

Våpenet som er funnet og som knyttes til drapet på statsminister Olof Palme, ble søndag undersøkt av eksperter ved den svenske statens kriminaltekniske laboratorium (SKL).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Våpenet skal være i så god stand at det kan prøveskytes, og SKL er instansen som vil gi svaret på om våpenet ble brukt til å skyte statsminister Palme.

Ingen hos SKL ville kommentere undersøkelsen av våpenet søndag. En analyse etter en prøveskyting kan ta flere uker, men kan også gå raskere. Heller ikke representanter for svensk påtalemyndighet ville kommentere våpenfunnet søndag.

Magnum

Våpenet skal være en Magnum-revolver, og politiet fikk opplysninger om våpenet og hvor det befant seg av en 47 år gammel kriminell som på 1980-tallet hadde omgang med Christer Pettersson og den døde nattklubbeieren Sigge Cedergren.

47-åringen ble arrestert i september for narkotikakriminalitet, og skal ha gitt opplysninger om våpenet i håp om å få mildere behandling, sier 47-åringens forsvarer, advokat Johan Eriksson.

47-åringen skal ha fått våpenet av en kvinne som en periode var Christer Petterssons venninne. Kvinnen er senere død.

Tiltalt og utpekt

Petterson var tiltalt for drapet og ble pekt ut av Palmes kone Lisbeth som drapsmannen, men retten vurderte ikke identifiseringen som tilstrekkelig bevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer