Mulig politi-rasisme granskes internt

Politiet i Oslo skal granske seg selv etter at Mouctar Doumbouya gjentatte ganger er blitt mistenkt for tyveri av egen sykkel. Politiets fagforening tror ikke rasisme er årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ikke de mørkhudede som står for de fleste vinningsforbrytelser i Oslo. Derfor er det ikke naturlig at politiet bruker ressurser på å sjekke en mørkhudet på en dyr sykkel flere ganger i løpet av en dag, sier visepolitimester Roy Henry Nilsen ved Oslo Politidistrikt, stedfortreder for politimester Ingelin Killengreen.

Kan ha brutt tjenesteregler

Mørkhudede Mouctar Doumbouya forteller i dagens Dagbladet at han i løpet av en tre ukers periode var blitt stoppet hele 17 ganger av politiet, mistenkt for å ha stjålet sin egen sykkel. Mouctar orket ikke lenger trakasseringen og har derfor parkert sykkelen sin hjemme.

- Jeg vil se nærmere på de konkrete episodene og undersøke dette internt, sier visepolitiminister Nilsen. Han er til daglig leder for politiets ordensavdeling, og sier til Dagbladet at patruljerende politimenn kan ha brutt tjenestereglene overfor Mouctar Doumbouya.

Vantro forbundsleder

Forbundsleder i Politiets fellesforbund, Terje Ødegård, møter Doumbouyas historie med vantro.

- Jeg har vondt for å tro at hans hudfarge og sykkelen alene kan ha forårsaket alle kontrollene. Jeg kan vanskelig tenke meg at alle sider ved denne saken har kommet fram i Dagbladets oppslag, sier Ødegård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer